Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednik Hrvatskoga demokratskog saveza Slavonije i Baranje, Krešimir Bubalo, poručio je na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu da će nakon ovih izbora HDSSB biti najjača regionalna opcija u Hrvatskoj.


Dodao je kako će to biti opcija koja će se istinski boriti za jaču i snažniju Slavoniju i Baranju, a to znači i za jaču Hrvatsku.

Vezani članci Ilustracija Molila je za pomoć, ali sustav ju je iznevjerio. Sada je, nažalost, prekasno: "Želim spasiti svoj život. Prihvatila bih bilo kakvu pomoć, ali ruke su mi vezane" Slika nije dostupna HDSSB upozorio na opasnost od daljnjeg zaostajanja Slavonije

"U protekle četiri godine HDZ, a prije njih SDP, mogli su pokazati koliko im je Slavonija važna, ali nisu učinili gotovo ništa. Glas slavonskih saborskih zastupnika slabo se čuo", ustvrdio je Bubalo.

Kritizirajući politiku HDZ-a, Bubalo je rekao kako se nisu uspjeli uhvatiti u koštac ni s korupcijom. "Umjesto da su se uhvatili korupcije, oni su se hvatali Branimira Glavaša i zato moraju platiti račun, kao i za sve hrvatske generale, i za sve što su obećali, a nisu poštivali", ustvrdio je potpredsjednik HDSSB-a Krešimir Bubalo.

Prvi na listi u V. izbornoj jedinici Boro Grubišić istaknuo je kako su glavni ciljevi HDSSB-a da "u Slavoniju dođe 20 posto državnog novca, a ne kao do sada samo osam posto".

"Tražimo i ravnomjeran razvoj svih hrvatskih krajeva, ali jaču
Slavoniju i pritom ne mislimo na autonomaštvo", objasnio je Grubišić. 

Ustvrdivši kako 30 posto mladih ljudi odlazi iz Hrvatske, a iz Slavonije čak 50 posto, i to 20 posto u Zagreb ili druge gradove u potrazi za poslom, Grubišić je zaključio kako Slavonija sada ima svoju stožernu stranku - HDSSB. Pozvao je okupljene da ne rasipaju glasove na one koji su ih, kako je rekao, prevarili.

Na kupu su predstavljeni i ostali kandidati s liste u V. izbornoj
jedinici nositelj koje je Branimir Glavaš, o kojemu je tijekom skupa prikazan kraći film.