Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Narušavanje gospodarstva Slavonije'

HDSSB osudio najave mogućeg zatvaranja osječke šećerane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa zajedničke sjednice predsjedništva Zajednice udruge građana Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje i političke stranke HDSSB, održane danas u Drinovcima u BiH, priopćeno je da su najoštrije osuđene najave o mogućem zatvaranju osječke šećerane.

Prošloga tjedna je predsjednik Uprave IPK Kandita Josip Pavić najavio mogućnost zatvaranja te šećerane zbog velikog dugovanja čepinske Uljare. 'Najnovije katastrofične izjave čelnika osječke šećerane o velikim problemima u financijskom poslovanju koje prijete otpuštanjem radnika i praktičnim zatvaranjem tvrtke s dugogodišnjom tradicijom opravdano su digli na noge 1100 radnika i na stotine proizvođača šećerne repe kojima šećerana duguje više od 50 milijuna kuna za neisplaćenu proizvodnju 2009. godine'. To se navodi u priopćenju koje su u Drinovcima potpisali saborski zastupnici, predsjednik Zajednice udruga građana HDSSB-a Branimir Glavaš (koji se tamo nalazi nakon sudske presude za ratni zločin) i predsjednik stranke HDSSB Vladimir Šišljagić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RADOVI U TIJEKU Zatvara se važan most u Dalmaciji, HAC objavio detalje Zatvoren ilegalni dom: ilustracija - 5 policijska intervencija Zatvoren pulski dom za stare i nemoćne, za dvije korisnice bilo je nemoguće utvrditi identitet

U priopćenju se procjenjuje da bi zatvaranje osječke šećerane dovelo do "narušavanja već ionako dramatično ugroženog gospodarskog sustava Slavonije i Baranje a time i Republike Hrvatske".

HDSSB ocjenjuje kako je 'više nego očito da je dugogodišnja Uprava najodgovornija za teško stanje', te da su posljednje izjave predsjednika Uprave IPK Kandita Josipa Pavića 'pokušaj zamagljivanja tijeka procesa pretvorbe i privatizacije bivšeg Kombinata IPK u kojoj su privatni interesi bili ispred općih'. Zbog svih mogućih posljedica 'HDSSB ukazuje nadležnim državnim tijelima da najnovija zbivanja oko 'Kandit grupe' jako podsjećaju na nedavno razotkrivenu kriminalnu aferu u Podravci, te poziva institucije (policiju, USKOK, DORH )da odmah istraže, između ostalog, tko je politički mentor sumnjive pretvorbe bivšeg Kombinata IPK-a Osijek'. Također od nadležnih tijela traže da utvrde "tko su današnji vlasnici osječke šećerane i Tvornice čokolade i bombona, odnosno 'Kandit Premijera' i 'IPK Kandita'.

U priopćenju se kaže i da je dana puna potporu nedavnim seljačkim prosvjedima, te da će 'i ubuduće stajati iza seljačkih opravdanih zahtjeva u njihovoj borbi za opstanak i razvoj sela i poljoprivrede'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene