Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predomislili se

HDSSB neće podržati promjene Ustava: 'Ne želimo biti dio zakulisnih igara Kukuriku koalicije i HDZ-a!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDSSB ipak neće podržati ustavne promjene, kazao je danas Vladimir Šišljagić.

Unatoč dosadašnjim najavama HDSSB ipak neće podržati najavljivane Ustavne promjene, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik ove stranke Vladimir Šišljagić. Kazao je kako su tek jučer dobili nacrt promjena Ustava te da im se sve ovo čini brzo, ali i da postoji dosta nejasnoća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Javnim glasovanjem Branimir Glavaš izabran za predsjednika HDSSB-a Slika nije dostupna Novi rat unutar stranke Vulin podnio ostavku na mjesto predsjednika HDSSB-a: "Iza napada na vrh stranke stoji Glavaš"

Josipović: U promjenama Ustava prepoznao sam ozbiljne slabosti

Jedna od tih nejasnoća su, prema mišljenju HDSSB-ovaca i nova pravila oko referenduma. Oni smatraju kako će, prema novim pravilima, građanima biti onemogućeno pokretati bilo koje referendumsko pitanje.

Stoga će Šišljagićeva stranka tražiti prolongiranje odlučivanja o ustavnim promjenama do 15. siječnja.

'Ustav je uzvišeni akt pa bi i donošenje ustavnih promjena trebalo biti uzvišeni čin čak i u Hrvatskoj, ali kao što ste pratili, zbog zakulisnih igara Milanovića, Karamarka, Vesne Pusić i Josipovića umjesto božićnog Ustava dobili bi promjenu Ustava s nekoliko otvorenih pitanja, ali isto tako i sa mogućim nesagledivim posljedicama', rekao je Vladimir Šišljagić i dodao kako ovim promjenama Ustava 'vladajući očito drže figu u džepu.

'Naši glasovi u Saboru ovise o sadržaju ustavnih promjena. Nećemo pristati ni na kakvu trgovinu. Nema trgovine, dogovora, šaputanja. Nikakav pritisak, USKOK-a, poskoka, razno raznih Bajića, Cvitama i sličnih ne mogu utjecati na neka kompromisna rješenja na koja bi HDSSB pristao, a da oni u konačnici štete nacionalnim interesima', dodao je predsjednik stranke Šišljagić.

'HDSSB ne želi biti dio zakulisnih igara Kukuriku koalicije i HDZ-a', zaključio je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene