Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe na ministrov račun

HDSSB: Čobanković ucjenjuje seljake da bi glasali za HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član glavnog odbora HDSSB-a i predsjednik stranačke sekcije za poljoprivredu Željko Kraljičak izjavio je danas u Osijeku kako je za katastrofalno stanje u hrvatskoj poljoprivredi odgovoran mjerodavni ministar Petar Čobanković koji 'ne zna pronaći rješenje za brojne probleme'.

Na konferenciji za novinare Kraljičak je kazao kako se u posljednjih pet godina, proizvodnjom prestalo baviti više od 30.000 proizvođača mlijeka, zbog čega danas proizvodimo svega 50 posto vlastitih potreba za mlijekom, te oko 80.000 proizvođača svinja.

Jedan od važnih projekata ministra Čobankovića, program navodnjavanja, nije zaživio, a najveća njegova greška je u tome što nije unaprijedio primarnu poljoprivrednu proizvodnju, zbog čega danas godišnje uvozimo prehrambene proizvode, u vrijednosti višoj od 2 milijarde dolara, ustvrdio je Kraljičak.

Ocijenio je kako su razlozi za nezadovoljstvo hrvatskih poljoprivrednika neorganizirana poljoprivredna proizvodnja, nedostatak uređenog tržišta i uvjeta za stvaranje konkuretne proizvodnje, na ulasku u Europsku uniju.

Kraljičak smatra kako najavom da će poticaji za jesensku sjetvu iz 2010. godine biti isplaćeni iduće godine ministar Čobanković ucjenjuje seljake, jer im tako zapravo poručuje da poticaje neće dobiti, ne budu li na parlamentarnim izborima glasovali za HDZ.

Podupro je zahtjeve seljačkih udruga za isplatom poticaja do 30. rujna ove godine, odnosno prije samih izbora, kako poticaji ne bi bili sredstvo prisile prema seljacima. (Hina)

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene