Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo redovito plenarno zasjedanje

OBJAVILI TEME Sabor HBK raspravlja o unapređenju braka i obitelji, vjeronauku u školama...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počelo je redovito plenarno zasjedanje Sabora Hrvatske biskupske konferencije. Predsjedatelj je predsjednik HBK-a, zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Predsjednik Hrvatske biskipske konfeencije (HBK) zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić najavo je kako će biskupi na trodnevnom 53. plenarnom zasjedanju HBK, koje je počelo u utorak u Zagrebu, razmatrati pitanja o unapređenju braka i obitelji, jer dobro pripremljene obitelji pridonose obnovi društva koja nam je toliko potrebna, a obitelji postaju glavnim mjestom prenošenja vjere na nove naraštaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "nova vrsta ideologije" HBK opet protiv Istanbulske konvencije: "Kad je očiste, mi ćemo je podržati" Slika nije dostupna Gost Dnevnika Nove TV Nadbiskup Želimir Puljić o vjeronauku u školama, pobačaju, novoj Vladi...

Članovi mješovite komisije o kardinalu Alojziju Stepincu podnijet će izvješće o radu s prvoga susreta u Rimu, a komisija će zasjedati slijedećega tjedna u Zagrebu, rekao je mons. Puljić.

Najavio je da će razgovarati i o novim blaženicima Katoličke Crkve, koji su mučeni u Albaniji, a među njima ima i onih hrvatskih korijena.

Na zasjedanju HBK hrvatski će biskupi komemorirati i dvije obljetnice - obilježit će 25 godina od uvođenja vjeronauka u hrvatske škole i 40 godina od početka obilježavanja 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata, što je počelo 1976. godine u Solinu, nastavilo se 1978. u Biskupiji kraj Knina i 1979. u Ninu, a se završilo Nacionalnim euharistijskim kongresom 1984. godine u Mariji Bistrici.

Predsjednici komisija, vijeća i odbora će na zasjedanju HBK podnijeti izvješća o svom radu, najavio je mons. Puljić, dodavši kako će se raspraviti i o mandatima u tijelima HBK.

Biskupi će zaključke zasjedanja priopćiti javnosti u četvrtak, na konferenciji za novinare. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene