Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE NA OPREZU

Provjerite zalihe: S tržišta se povlači još jedan proizvod, u njemu pronađeni pesticidi

Trgovina, ilustracija
Trgovina, ilustracija Foto: Getty Images
Državni inspektorat RH izvijestio je potrošače o opozivu proizvoda Sjemenke kumina (Jeera whole Ali Baba) 100 g, podrijetlom iz Indije, zbog povišene razine pesticida klorpirifosa, priopćila je u ponedjeljak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Sjemenke kumina (Jeera whole Ali Baba) 100 g, koje se povlače s tržišta imaju LOT broj L30/06/2024, najbolje upotrijebiti do 30. 6. 2024.

Proizvod nije u skladu s EU-ovom Uredbom o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla.

Pročitajte i ovo Supermarket, ilustracija Objavio Državni inspektorat Provjerite svoje zalihe: Povlači se još jedan proizvod, zbog histamina može predstavljati rizik za zdravlje

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorenje inspektorata U dodatku prehrani pronađeni tragovi Viagre: Povlači se s polica, provjerite svoje zalihe

Dobavljač proizvoda je Fresh Tropical Srl By Jawad, Corbetta, Italija, a na tržište ga stavlja tvrtka INDIA ON CART MARINOA d.o.o., Rijeka.

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod s gore navedenim podacima, navodi se u priopćenju HAPIH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene