Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepovoljni vremenski uvjeti

Izdan meteoalarm za cijelu Hrvatsku: Naleti vjetra do 120 kilometara na sat

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tom Dubravec/Cropix
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je više trajektnih, katamaranskih i brodskih linija, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Lopar - Valbiska, Zadar (Gaženica) - Ist - Olib - Silba - Premuda - Mali Lošinj, Suđurađ - Lopud - Koločep - Dubrovnik, Sobra - Prapratno;.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula - Zadar - Pula, Novalja - Rab - Rijeka, Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split, Vis - Split, Jelsa - Bol - Split, Korčula - Hvar - Split, Lastovo - Korčula - Dubrovnik, te brodske linije: Zadar - Preko, Mali Lošinj - Unije - Susak i Suđurađ - Lopud - Koločep - Dubrovnik.

Pročitajte i ovo Ljudi pretražuju ruševine uništene zgrade nakon izraelskog bombardiranja u Rafi na jugu pojasa Gaze Rat na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Izrael sravnio cijelu gradsku četvrt, očaj u Gazi sve veći: "Sve o čemu sam ikada sanjao i mislio da sam postigao je nestalo"

Trajekt na liniji Porozina - Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad tri tone nosivosti.

Zbog prometnih nesreća vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine: na autocesti A3 Bregana - Lipovac između čvorova Sredanci i Slavonski Brod istok u smjeru Bregane; na državnoj cesti DC425 Karamatići - Ploče između tunela Zmijarevići i Petrovac u smjeru Ploča.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a na dionicama na kojima su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni pa vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliski istok u ratnom vihoru Napadnute američke vojne baze u Iraku: Ostvaruje se prijetnja Irana?

Na autocesti A4 Goričan - Zagreb na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Na autocesti A7 Rupa - Rijeka na čvoru Učka (Matulji) zatvoreni su izlazni krakovi iz smjera Rupe i Rijeke u smjeru Opatije i Pule.

Od 8 do 14 sati zbog radova se prekida promet na državnoj cesti DC55 Vinkovci - Županja, a vozila se kroz zonu radova propuštaju posljednjih 20 minuta u svakom satu.

Na graničnom prijelazu Tovarnik/Šid teretna vozila na izlaz čekaju dva sata.

DHMZ upozorava

Za cijelu zemlju upaljeni su žuti i narančasti meteoalarmi.

Narančasta upozorenja vrijede za gotovo cijelu obalu na kojoj će puhati snažan olujni jugozapadni i južni vjetar čiji će se udari kretati od 65 do 120 kilometara na sat, a postoji mogućnost i grmljavinskog nevremena.

Žuto upozorenje vrijedi za kopneni dio zemlje, kninsku regiju i zapadnu obalu Istre, također zbog vjetra čiji će naleti biti snažniji od 55 kilometara na sat.

Ilustracija DHMZ meteoalarm (Foto: DHMZ)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene