Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 24. do 29. studenoga

Idući tjedan BESPLATNO obavite tehnički pregled vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti.

Hrvatski autoklub (HAK) poziva vozače da provjere tehničko stanje svojih vozila, sudjelovanjem u tradicionalnoj besplatnoj, edukativnoj, preventivno-sigurnosnoj akciji 'Dani tehničke ispravnosti vozila 2014.', koja se provodi od 24. do 29. studenoga u svim stanicama za tehnički pregled vozila.

Pročitajte i ovo Hrvatski autoklub Putne informacije Nakon hakerskog napada, HAK-ova stranica opet u funkciji: "Vidljiva je velika većina ranijeg sadržaja" Slika nije dostupna ISPRAVNOST I SIGURNOST Dobra vijest za vozače: Obavite besplatan pregled vozila, pogledajte gdje i kada

HAK je u srijedu priopćio da ovu akciju provodu u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske te MUP-om, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programom sigurnosti cestovnog prometa.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik sigurnosti. U sklopu akcije vozači mogu obaviti besplatan tehnički pregled vozila, u svih 159 redovnih stanica za tehnički pregled vozila.

U HAK-u napominju kako se ova dragovoljna akcija ne odnosi na vozače koji u razdoblju njenog provođenja svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Vozači, ovo od jučer trebate imati!

Tijekom akcije nema sankcioniranja sudionika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.

Prošlogodišnjoj akciji pristupilo je 11.538 vozila, a kod njih 4.585, ili 38,7 posto utvrđene su tehničke neispravnosti. Dominantne skupine tehničkih neispravnosti kod osobnih vozila bile su na uređajima za kočenje (1.889 vozila), za osvjetljavanje (1.684 vozila), ovjesu i kotačima (931), motoru (657), na uređaju za upravljanje (663) te na ispušnom sustavu tj. EKO testu (486 vozila). (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene