Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HAC reklamiranje gradnje cesta platio milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske autoceste pokrenule su milijunsku reklamnu kampanju kojom obavještavaju građane da se u Hrvatskoj grade autoceste.

Ceste u Dalmaciji te na području Velike Gorice i Siska doslovno su preplavljene slikama autoceste i porukom "Gradimo autocestu - hvala na razumijevanju" na hrvatskom i engleskom jeziku. 

Pročitajte i ovo Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Čak i područje oko Dubrovnika, kao i sam grad Sisak, u koje će autocesta stići tek u jednom od idućih desetljeća preplavljeni su plakatima o navodnoj gradnji ceste. 

HAC u ističe kako "svake godine za turističku sezonu pripremaju niz mjera i aktivnosti u cilju osiguranja maksimalne sigurnosti i protočnosti vozila na autocestama kojima upravljaju uključujući i dijelove koji se grade ili su u sanaciji."

U Hrvatskim autocestama su stoga odlučili da, temeljem informacija o stanju na cestama koje su govorile o još većem broju vozila na autocestama u turističkoj sezoni od broja koji je prognoziran, obavijeste i upozore korisnike putem plakata o mogućim preprekama na njihovom putu do odredišta. 

No, u HAC-u ne navode o kojim se to preprekama radi.

Plakati su postavljeni u razdoblju od dva mjeseca u "špici" turističke sezone na 300 plakatnih pozicija na raznim lokacijama koje se nalaze na pravcima izgradnje autocesta i drugih cesta, tvrde u HAC-u. 

Vrijednost tiskanja plakata i zakupa plakatnih površina iznosi 824.196,44 kuna, odnosno 1.005.519,66 kuna kada se obračuna i PDV. 

Milijun kuna za reklamnu kampanju kojom se reklamiraju prepreke na putu, kojih zapravo nema, odobrila je Uprava HAC-a, a ne treba zaboraviti da se HAC osim naplatom cestarine financira i trošarinom na benzin, koju plaća svatko tko u Hrvatskoj kupuje benzin bez obzira vozi li se autocestom ili ne te je ovakvu reklamu, dakle, platio svaki građanin Hrvatske koji posjeduje automobil, piše Business.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene