Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota za Vladu

Haag naredio Hrvatskoj obustavu postupaka protiv Gotovinina tima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) naredilo je Hrvatskoj da obustavi sve kaznene postupke i istrage koje vodi protiv članova braniteljskog tima generala Ante Gotovine i vrati dokumentciju koju im je zaplijenila.

'Vijeće naređuje Hrvatskoj da obustavi sve kaznene postupke protiv članova tima Gotovinine obrane za djela učinjena u obavljanju njihove službene dužnosti pred Tribunalom..., obustavi i suzdrži se od svih sadašnjih i budućih istraga protiv članova tima Gotovinine obrane za djela učinjena u obavljanju njihove službene dužnosti pred Tribunalom, uključujući pretragu njih osobno i njihovih ureda i vrati što je moguće prije sav materijal koji je zaplijenila Gotovininoj obrani...', navodi se u nalogu kojeg je sudsko vijeće izdalo 18. veljače.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiv račun Fotografija postala HIT: Konobar - Ante, način plaćanja - Gotovina Slika nije dostupna Švicarski odvjetnik EKSKLUZIVNO: Gotovinin odvjetnički tim dobio pojačanje

>> Haag naredio vraćanje dokumenata Gotovininim odvjetnicima

Žalbeno vijeće haaškoga suda prošli je ponedjeljak prihvatilo žalbu obrane generala Gotovine i naložilo sudskom vijeću da izda nalog za obustavu svih postupaka i istraga koje se protiv članova njegova tima vode u Hrvatskoj, te povratak materijala koji su zaplijenjeni obrani generala Ante Gotovine u Hrvatskoj prije godinu dana.

Odluka godinu dana nakon žalbe

Žalbeno vijeće odluku je donijelo gotovo godinu dana nakon što je obrana generala Ante Gotovine podnijela žalbu zbog nepriznavanja imuniteta članovima njegova istražiteljskog tima u postupcima u Hrvatskoj.

Žalbeno vijeće utvrdilo je da članovi obrane, uključujući istražitelje, uživaju funkcionalni imunitet.

Gotovinina obrana žalila se zbog istraga, odnosno postupaka vođenih protiv članova tima Marina Ivanovića, Joze Ribičića i Željka Hučića te zaplijene dokumentacije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene