Gužva na Lučkom, arhiva (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL)
Gužva na Lučkom, arhiva (Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL)

Na svim je autocestama u hrvatskoj pojačan promet. Na pojedinim mjestima dodatne gužve stvaraju prometne nesreće, vozila u kvaru te gusta magla, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba. Ukoliko ipak morate na put naoružajte se strpljenjem i dobrim živcima.


Promet je pojačan na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Slovenije, a vrlo je gust i na pojedinim graničnim prijelazima sa BiH na ulasku te sa Slovenijom na izlasku iz Hrvatske. Na graničnim su prijelazima zabilježena i višesatna čekanja, javlja HAK.

Vezani članci Ivana Mišlov - 1 Kakvo je danas bilo stanje na cestama? Iz HAK-a otkrili gdje su bile najveće gužve, ali i kada će biti prvi ovogodišnji udarni vikend Teška prometna nesreća na A1 - 8 Crni početak vikenda: Na autocesti nedaleko Zagreba poginula jedna osoba

Na autocestama ima i izvanrednih situacija pa tako na A1 (Zagreb-Split-Ploče) vozači trebaju posebno obratiti pažnju između odmorišta Vrpolje i čvora Šibenik (na 327.km) u smjeru Zagreba, zbog vozila u kvaru. Vozilo u kvaru na autocesti A1 između tunela Sv. Rok i tunela Krpani na 220+500 u smjeru Zagreba.

Na autocesti A3 (Bregana-Lipovac) usporeno se između čvorova Križ i Ivanić Grad (na 72.+700 km, 73. +500 i 77. +100 te između 80. i 81. km) u smjeru Bregane, zbog prometnih nesreća. Prometna nesreća ometa promet i na 203+600 km između čvora Slavonski Brod Zapad i čvora Lužani u smjeru Bregane. Tamo se promet odvija u dvije prometne trake.

Na čvoru Novska u smjeru Lipovca na kolniku se nalazi predmet pa je potreban pojačan oprez.

Na pravcu A6 (Rijeka-Zagreb) dogodila se prometna nesreća između čvora Oštrovica i naplatne postaje Rijeka - Grobnik pa se u smjeru Rijeke vozi se usporeno.

Na državnoj cesti Slunj-Karlovac (DC1) kolona je između Karlovca i Tušilovića te u Slunju.

Magla smanjuje vidljivost u Slavoniji te na autocesti A5 Osijek-Đakovo-Sredanci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju