Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pad sustava u splitskoj zračnoj luci putnicima je prouzročio velike probleme.


Zbog kvara sustava za prijavu gostiju došlo je do velikih kašnjenja letova u odlascima. Pojedini letovi kasnili su i u dolasku. Iz zračne luke potvrdili su kako se kvar dogodio oko 13 sati, a kasno popodne je otklonjen.

Vezani članci Zapljena 15 kilograma marihuane (Foto: PU splitsko-dalmatinska) Policija mu pretražila stan i našla gotovo 15 kilograma marihuane Pojačane mjere sigurnosti na gradskim ulicama uoči utakmice Hrvatska – Mađarska (Foto: Soban/PIXSELL) Policija u Splitu privela 85 osoba – 36 hrvatskih i 49 stranih državljana

Kašnjenja su se kretala od oko sat vremena pa i više. Cijeloga dana u zračnoj luci Resnik vladala je poprilična gužva. Neki putnici nisu bili sretni zbog kašnjenja. Ali u ovome trenutku sustav prijave putnika funkcionira bez problema.

Ovo je čista informatička greška koja nikako nije mogla biti predviđena - kažu u Zračnoj luci.

'Za nekih sat i pol vremena se situacija smirila, odnosno otvorili smo dodatne šaltere, koje koristimo inače samo vikendom. Dali smo podršku svim putnicima davajući im osvježenja, vodu, i pravodobnu informaciju o svemu što se dogodilo', objasnio je Pero Bilas iz zračne luke Split.

'Čekali smo jako dugo, otprilike dva i pol sata. Nisu nam previše govorili, samo su usmjeravali redove. Bilo je kaotično, nisam očekivala ovakvu gužvu', rekla je Loren iz Chicaga u SAD-u.

Špica je sezone. Stotine zrakoplova sletjele se ondje proteklih dana. Za vikend je prošlo oko 60 tisuća putnika kroz luku i to je bio svojevrsni rekord. No odgovorni kažu kako ovaj kvar ne mogu povezati s tolikim brojem putnika.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr