Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima prostora za amortizaciju

Vujčić o povećanju kamatnih stopa: "Hrvatska se treba pripremiti za to, to je najpametnija politika"

Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr)
Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Unatoč najavama o kraju razdoblja niskih kamatnih stopa na svjetskom tržištu, zasad još nema ozbiljne i velike prijetnje da će građani i poduzetnici sljedećih godina plaćati više kamate.

Guverner narodne banke Boris Vujčić rekao je na konferenciji "Razdoblje niskih kamatnih stopa" kako ga ne bi iznenadilo da takva situacija potraje duže vrijeme, a naglasio je i kako Hrvatska svoje građane i poduzetnike može i zaštititi od viših kamata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Procjena HNB-a Kamate na stambene kredite u 2020. godini padaju, BDP će rasti 2,8 posto, no za veći rast potrebne su reforme Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr) Gost Dnevnika Nove TV Boris Vujčić ima odgovor na pitanje koje zanima većinu građana: Kada se očekuje porast kamatnih stopa?

"Što se Hrvatske tiče, ona se de facto treba pripremiti na rast kamatnih stopa, to je najpametniji način vođenja politike. Hrvatska sasvim sigurno i dalje ima prostor, da smanjenjem premije rizika na hrvatsku državu i dizanjem potencijalne stope rasta BDP-a, amortizira svako normalno povećavanje kamatnih stopa, koje se postupno može očekivati", ističe Vujčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene