Unatoč najavama o kraju razdoblja niskih kamatnih stopa na svjetskom tržištu, zasad još nema ozbiljne i velike prijetnje da će građani i poduzetnici sljedećih godina plaćati više kamate.

Galerija


Guverner narodne banke Boris Vujčić rekao je na konferenciji "Razdoblje niskih kamatnih stopa" kako ga ne bi iznenadilo da takva situacija potraje duže vrijeme, a naglasio je i kako Hrvatska svoje građane i poduzetnike može i zaštititi od viših kamata.

Vezani članci Pet prijedloga za kovanicu Otkrili pet motiva za hrvatsku kovanicu eura: Svoje mišljenje, ali i prijedloge od danas mogu dati i građani Boris Vujčić, guverner HNB-a (Foto: Dnevnik.hr) Boris Vujčić ima odgovor na pitanje koje zanima većinu građana: Kada se očekuje porast kamatnih stopa?

"Što se Hrvatske tiče, ona se de facto treba pripremiti na rast kamatnih stopa, to je najpametniji način vođenja politike. Hrvatska sasvim sigurno i dalje ima prostor, da smanjenjem premije rizika na hrvatsku državu i dizanjem potencijalne stope rasta BDP-a, amortizira svako normalno povećavanje kamatnih stopa, koje se postupno može očekivati", ističe Vujčić.