Financijska stabilnost zemlje nije ugrožena unatoč Agrokoru, smiruje guverner HNB-a Boris Vujičić u intervjuu koji je dao Mislavu Bagi.

Galerija


Guverner Boris Vujičić je istaknuo kako nije iznenađen otpisom dugova koji su oko 70 posto, ali građani mogu biti mirni jer je financijska stabilnost osigurana. Govorio je o radu Vlade, ali i potrebnim reformama.

Vezani članci Kovanice eura - 2 Kako će izgledati naličje hrvatskih eurokovanica? Otvoren natječaj za izbor dizajna, bogate nagrade Liderova 12. konferencija Dan velikih planova održana na Zagrebačkom velesajmu - 1 Guverner Vujčić otkrio po kojem ćemo tečaju vjerojatno mijenjati kune za euro kad uđemo u eurozonu

"Glavna strukturna reforma koja se dogodila u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina je ulazak u Europsku uniju. One strukturne reforme koje su potrebne, a to su zdravstvo, javna uprava, pravosuđe, obrazovanje... vrlo malo se događa. Znamo da Hrvatska ne stoji dobro na bilo kojoj listi usporedbe sa sličnim zemljama po tim pokazateljima", rekao je Vujčić.