Svi oni s kreditima vjerojatno neće biti sretni zbog sljedeće vijesti. Guverner HNB-a kaže da je vrijeme niskih kamatnih stopa prošlo.

Galerija


U Rovinju, na godišnjem susretu guvernera centralnih banaka država regije, guverner HNB-a Boris Vujčić je rekao da je nakon razdoblja iznimno niskih kamatnih stopa, Američka centralna banka polako počela dizati kamate. Očekuje se da će to uskoro učiniti i Europska centralna banka, koja ima više utjecaja i na naše gospodarstvo. Guverner kaže da bismo se tomu trebali veseliti.

Vezani članci Hrvatska narodna banka (Foto: Dnevnik.hr) Vujčiću danas zadnji radni dan, HNB ostaje bez guvernera Boris Vujčić (Foto: Dnevnik.hr) Vujčić o povećanju kamatnih stopa: "Hrvatska se treba pripremiti za to, to je najpametnija politika"

"Ona je dobra vijest. Zašto? Iako se ljudima ne čini na prvi pogled, dizanje kamatnih stopa je dobra vijest, zbog toga što to znači da gospodarstvo raste brže, da stopa nezaposlenosti pada, da smo došli u situaciju u kojoj se monetarna politika može vratiti u neku normalnu situaciju, sa nekakvim normalnim kamatnim stopama koje nisu nula ili ponekad čak negativne", rekao je guverner Vujčić.