Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ima određene dokumente"

Grmoja teško optužio premijera: "Imam dokaze da je direktno zapovijedao DORH-u, neka mi Sabor skine imunitet"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja teško je optužio premijera Andreja Plenkovića za utjecaj na rad Državnog odvjetništva.

Nikola Grmoja je danas poručio kako ima dokaze da je premijer direktno zapovijedao DORH-u te kazao kako "štiti svoje prijatelje iz MVEP-a".

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Oglasio se i Grmoja Penava poručio Plenkoviću: ''Pozivam te na dvoboj kao muškarac muškarca'' Dragan Kovačević Bivši šef Janafa Dragan Kovačević osuđen zbog davanja lažnog iskaza: Mora platiti i sudske troškove

"Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze. Neka me tuži i DORH za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet", dodao je.

U razgovoru za N1 televiziju Grmoja je kazao kako ima "određene dokumente" koje je proslijedio. Rekao je i objasnio da se s njima ništa ne događa, zbog čega, kako je rekao, ovo i čini.

"Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša Kušen (bivša glavna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova, op.a.) organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministartstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist", kazao je Grmoja.

Rekao je da je potom: "Plenković  rekao da takve predstavke ne vode ničemu.", i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu", ustvrdio je Grmoja.

Inače, Nikola Grmoja ju je u više navrata javno optužio za protupravno primanje javnog novca i problematizirao je to što je Bertoš-Kušen bila raspoređena na radno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu u Canberri, gdje joj je muž istodobno bio veleposlanik, što je po pravilniku MVEP-a zabranjeno.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene