Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja rekao je kako izjavu MOST-a da neće koalirati s SDP-om ni HDZ-om, koju je na prošlim izborima Most ovjerio kod javnog bilježnika, treba promatrati u tadašnjem kontekstu te je Most tom izjavom zapravo potpisao da nikome ne daje 'bjanko potporu'.


Tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja rekao je u srijedu u Dubrovniku kako izjavu, koju je na prošlim izborima Most ovjerio kod javnog bilježnika, da neće koalirati s SDP-om ni HDZ-om, treba promatrati u tadašnjem kontekstu, kada se govorilo o samo dva kandidata za premijera, Tomislavu Karamarku i Zorana Milanovića, te je Most tom izjavom zapravo potpisao da nikome ne daje 'bjanko potporu'.

Vezani članci Sabor - 3 VIDEO Krampus na Markovu trgu: Jandroković je dobio poseban poklon Andrej Plenković, Nikola Grmoja Plenković prozvao oporbu da pjeva pjesmice, Grmoja odmah pustio glas: ''Zastrašujuća je najava premijera''

Nakon službenog početka kampanje u podne na četiri kraja Hrvatske, Mostovci su se javnosti obratili i u Dubrovniku, a tajnik stranke Nikola Grmoja istaknuo kako su izjavom kod javnog bilježnika pokazali da nikome ne daju 'preuzimanje svih uzda u državi'.

''Pokušalo nas se diskreditirati pričom o javnobilježničkoj izjavi, ali ako se ona dobro pročita i ako se vidi što se događalo u ovom razdoblju, vidjet će se da se to nije dogodilo. Izjavu treba promatrati u kontekstu stanja prije izbora, gdje se govorilo o dva kandidata za premijera, Milanovića i Karamarka. Nama su predviđali četiri mandata pa je bilo pitanje kome ćemo se prikloniti. Potpisali smo izjavu da nikome ne damo bjanko potporu, tj. da naše ruke neće omogućiti njima dvojici da preuzmu sve uzde u državi'', rekao je Grmoja te dodao kako je umjesto toga premijer postao nestranački čovjek koji ''nije bio na daljinski upravljač Karamarka''.

''Pokušao je raditi u interesu Hrvatske, a ne slušati stranačku oligarhiju. To nije njima odgovaralo i nakon samo šest mjeseci Vlada je srušena. Mostovi zastupnici pokazali su da su časni ljudi koji imaju svoj obraz. Nisu željeli sudjelovati u preslagivanju, već su htjeli štititi nacionalne interese te podignuti etičke standarde u politici. Zbog toga je na kraju došlo do pada Vlade, što je jedinstven slučaj u povijesti samostalne Hrvatske. Pokazali smo time da su promjene već započele, a ako nam građani daju još veće povjerenje, mi ćemo ga opravdati'', rekao je Grmoja.

Maro Kristić, koji je na listi Mosta za 10. izbornu jedinicu kao član liste Srđ je Grad na četvrtom mjestu, rekao je kako će nastaviti borbu za javni interes.

''Lijepo je biti među ljudima koji su se dokazali u borbi za javni interes. I dalje ćemo zagovarati borbu za lokalne probleme'', rekao je Kristić te istaknuo kako smatra da bi Hrvatska danas bila puno bogatija da je prije 25 godina postojala kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad ili Most. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju