Peđa Grbin
Peđa Grbin Foto: Borna Filic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću poručivši mu da koči sve reforme i promjene u Hrvatskoj. Javio se i ministar zdravstva Vili Beroš koji je Grbinu kazao da iznosi laži.


Peđa Grbin odgovorio je Andreju Plenkoviću koji je kazao da reforme u zdravstvu nemaju veze s lokalnim izborima, a za oporbu je kazao da nije pridonijela baš ništa razvoju Nacionalnog plana oporavka.

Predsjednik SDP-a pozvao je sada premijera da mu odgovori zašto drži ''prijedlog reforme zdravstva u ladici''.

19. sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku VIDEO Marić mislio da nema kamera pa oprao Beroša zbog dugova u zdravstvu, a sve se prenosilo: ''Ne možemo više, teško mi je...''

''Tvoj ministar Beroš je jučer, dok je mislio da ga kamere ne snimaju, priznao ono što svi znamo: Andrej Plenković je kočničar svih reformi i promjena u Hrvatskoj i glavni razlog zašto ova zemlja ne može krenuti naprijed.

Andrej Plenković, znan i kao oklijevalo, je čovjek koji zbog lokalnih izbora u ladici drži prijedlog reforme zdravstva, dok zdravstvo svaki tjedan gubi desetke milijuna kuna, a ljudi ne mogu do lijekova.

Andrej Plenković je čovjek koji pokušava podmititi umirovljenike pred izbore covid dodatkom, jer misli da se, kao što se može kupiti hadezeovce, može kupiti i sve druge. Čovjek koji drugima prigovara na rejtingu, a istovremeno je najomraženiji političar u Hrvata'', napisao je Grbin na Facebooku. Plenkoviću je poručio i da počne raditi svoj posao.

Dragi Andrej, umjesto da se žestiš i kukaš kako oporba ništa ne razumije, odgovori nam zašto držiš prijedlog reforme...

Posted by Peđa Grbin on Friday, April 16, 2021

Grbinu je ubrzo stigao odgovor, ali ne od premijera, već od ministra zdravstva Vilija Beroša. Kazao mu je da iznosi neistine. ''Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da je reforma u pripremi i radu, a ne da je spremljena u ladicu. Ministar Marić i ja smo na Odboru za zdravstvo rekli sve ono što je bitno za ovaj trenutak i budućnost hrvatskog zdravstvenog sustava'', poručuje Beroš.

Dodao je da će predviđene reforme morati sanirati ono što je u zdravstvu ostavila vlada SDP-a.

''Zato gospodine Grbin, ako Vam je imalo stalo do boljitka Hrvatske i kvalitetnijeg zdravstva, umjesto predizbornih igara i verbalnih eskapada protiv premijera Plenkovića, Vi i SDP dignite sutra ruke u Saboru za reforme koje slijede. Pa da vidimo tko su kočničari'', zaključio je ministar zdravstva.

Peđa Grbin svojim nekorektnim izjavama iznosi neistine. Kada spominjem prijedlog reforme na premijerovom stolu znači da...

Posted by Vili Beroš on Friday, April 16, 2021