Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MNoge nepoznanice

Obiteljskim liječnicima nije bitno tko je radio platformu nego da ona funkcionira: ''Probala sam naručiti pacijente iz Zagreba, dobili su termin u Varaždinu''

Iz Ministarstva zdravstva naveli su u petak da je da poslove oko platforme Cijepise obavljaju tvrtke Cuspis, Ericsson Nikola Tesla te In2. No došlo je do novog zapleta pa se i dalje ne zna tko je radio sporni dio.

Dok iz Cuspisa tvrde da su za posao na platformi Cijepise.zdravlje.hr dobili nešto manje od 200 tisuća kuna, iz Ericcsona i In2 tvrde da posao oko aplikacije – uopće nisu radili.

Ministarstvo zdravstva pak u priopćenju spominje adaptivne sate u prijašnjim ugovorima temeljem kojih je aplikacija napravljena. Međutim, iz Ericssona i In2 odgovaraju da su adaptirali tek postojeće sustave poput e-naručivanja i e-listečekanja, ali tvrde da nisu radili spornu aplikaciju.

U prijevodu, kada se netko cijepi to je ažurirano s drugim aplikacijama u sklopu nacionalnog informatičkog sustava, takozvanog CEZIH-a, na kojoj su radile ove dvije spomenute tvrtke. Ali samu platformu Cijepise spomenute tvrtke tvrde – nisu radile.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sve je zanimljivije Tko je radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...''

Obiteljska liječnica Mirela Marković kaže da nije bitno tko je platformu radio, ali da obiteljskim liječnicima bilo bitno da ih se pitalo o izradi.

''Mogu reći da je naručivanje u dio platforme koji se zove 'zainteresirani za cijepljenje' jako dobro funkcionira i na dnevnoj bazi tu možemo upisati naše pacijente. Ovaj dio s prefiksom e- baš i ne štima. Na primjer, probala sam jučer naručiti nekoliko pacijenata i termin koji mi se nudi za ljude iz Zagreba je u Varaždinu. To nam stvara velike probleme'', otkrila je liječnica. Objasnila je i da u sustavu ne može vidjeti tko od pacijenata bi se možda trebao ranije cijepiti.

Iz Ministarstva nije stiglo dodatno pojašnjenje, ali će ga svakako biti zanimljivo čuti jer je ipak u pitanju novac građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene