Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Granicu još uvijek osiguravaju specijalci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zlatko Mehun izjavio je danas tijekom prijepodneva da je stanje na području malograničnog prijelaza Sveti Martin na Muri nepromijenjeno.

Slovenska policija je još uvijek na teritoriju koje katastarski pripada Hrvatskoj, a gdje je jučer poslijepodne rasporedila postrojbu specijalnih policajaca, rekao je Mehun. Naveo je da je s druge strane raspoređen vod interventne policije Policijske uprave međimurske radi održavanja stanja sigurnosti na tom područja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zbog prijetnji sigurnosti Slovenija ponovo produžila kontrolu na granici s Hrvatskom i Mađarskom Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke"

Malogranični prijelaz je otvoren i sve osobe koje imaju malogranične propusnice mogu ga koristiti, rekao je Mehun.

Mehun je na mjestu događaja, jer se tamo počeo okupljati veliki broj novinara slovenskih i hrvatskih redakcija.

Slovenska policija je jučer popodne rasporedila postrojbu specijalnih policajaca na katastarski teritorij Republike Hrvatske, u blizini naselja Murišće, nedaleko od malograničnog prijelaza Sveti Martin na Muri - Hotiza.

Pedesetak slovenskih policajaca rasporedilo se od 50 do 100 metara unutar hrvatskog teritorija, na lokalnom putu od mjesta na Muri koji se nalazi na hrvatskoj strani.

Na tom lokalnom putu koji vodi do mjesta Murišće, nepoznati je počinitelj sinoć srušio šest stabala pa njime nije moguć prolaz. Također je nepoznati počinitelj prokopao taj
lokalni put u širini od četiri metra, tako da je posve onemogućen prolaz.

Čitav slučaj počeo je jučer ujutro kada je tročlana ekipa slovenske državne televizije privedena u policijsku postaju u Murskom Središću, jer su bez potrebnih propusnica prešli državnu granicu. Njih je mješovita hrvatsko-slovenska policijska ophodnja zatekla na hrvatskom teritoriju.

Protiv slovenskih novinara nisu podnesene nikakve prijave te su nakon informativnog razgovora prepraćeni do tamošnjeg graničnog prijelaza, gdje je odvedeno i osmero njihovih kolega koji su naknadno, također nezakonito, prešli slovensko-hrvatsku granicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene