Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grafit 'Ovo je Srbija' na Spomen domu Ovčara ispisao Hrvat!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poseban tim Policijske uprave vukovarsko-srijemske županije širokim operativnim radom otkrio je i uhitio jučer u popodnevnim satima osobu koja je ispisala ćirilične grafite "Ovo je Srbija", "Srbija" i četiri ćirilična slova "s" na ulaznim vratima i staklenim stjenkama Spomen doma na Ovčari, potvrdio je glasnogovornik PU-a Krunoslav Žgela.

Piscu grafita na Spomen domu Ovčara, 44-godišnjem D.R. iz Štivica, istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru odredio je nakon saslušanja 48-satno zadržavanje.

Pročitajte i ovo Uvredljivi grafit u Splitu Gotovo svakodnevica FOTO Osvanuli novi uvredljivi grafiti u Splitu: "Naguzio te Puljak... radite samo za svoj interes" U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 7 Prozvana tri političara FOTO U Splitu osvanuli uvredljivi grafiti o Milanoviću i Puljku, brzo su uklonjeni

"Tijekom krim-obrade poseban tim policijskih djelatnika na cesti Vukovar-Sotin, u blizini odvojka za poljoprivredno dobro Ovčara, zamijetio je osobu na biciklu te ga legitimirao utvrdivši da je riječ o hrvatskom državljaninu D.R. (44) iz Štivica", priopćeno je danas iz PU vukovarsko-srijemske te se navodi da je u vrećici koju je legitimirani vozio na biciklu pronađen dio zastave Vukovarsko-srijemske županije.

Naime, osim ispisanih uvredljivih grafita na Spomen domu Ovčara do čega je došlo s 3. na 4. kolovoza, s istoga je mjesta nestala i zastava Vukovarsko-srijemske županije, porculansko-glineni križ i desetak krunica.

>> Na Spomen domu Ovčara osvanuli grafiti 'Ovo je Srbija'

Legitimirani D.R. je priveden i pretražen te su pronađeni predmeti otuđeni s prostora Spomen doma. Također je pronađen odbačeni crni flomaster kojim je ispisao ćirilične grafite.

"U nazočnosti odvjetnika osumnjičeni je ispitan te je priznao kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske, a tijekom današnjega dana bit će priveden istražnom sucu Županijskoga suda u Vukovaru", navodi se u današnjemu priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Ćirilične grafite na Spomen domu Ovčara komentirala je danas i vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan izrazivši žaljenje zbog tog čina.

"Ni to nas neće obeshrabriti na putu izgradnje tolerancije i zajedništva u gradu Vukovaru", rekla je Buljan dodavši da ima informaciju iz policije o uhićenu počinitelju te da je riječ o psihički bolesnoj osobi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene