Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'To se samo u Zagrebu može dogoditi', komentirao je Bandićev pročelnik za financije Slavko Kojić.


Zagrebačka Gradska skupština nije danas prihvatila izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za 2013. godinu jer je za prihvaćanje tog prijedloga nedostajao jedan glas.

Vezani članci Sandra Perković svjedočila u slučaju Milana Bandića - 4 Bošnjaković o iskazu Sandre Perković: "Postoji kazneno djelo lažnog svjedočenja, nisam je gledao na sudu" Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnici prihvatili zagrebački proračun za 2020. od 8,547 milijarda kuna

Prijedlog koji je zastupnicima uputio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podržalo je 25 gradskih zastupnika, njih 22 bili su suzdržani, a za prihvaćanje je trebalo 26 glasova.

Nakon takve odluke gradskih zastupnika, Bandić mora u roku 60 dana prijedlog izvještaja o izvršenju gradskog proračuna za 2013. dostaviti Ministarstvu financija.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je novinarima da se to 'samo u Zagrebu može dogoditi'.

Ovo je najbolje izvršenje proračuna u povijesti Zagreba od demokratskih promjena, izvršen je 16,5 posto više nego prethodne godine i 5,6 posto više od planiranog. To su rezultati koji 'zbunjuju koliko su dobri', ali Gradska skupština 'ni prvi ni zadnji put ima bizaran stav', poručio je Kojić.

ZET više nije dio Zagrebačkog holdinga!

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) ocijenio je pak da sve to pokazuje kako gradski proračun definitivno nije razvojan. 'Investicije su u slobodnom padu, čak za trećinu su manje nego godinu prije', istaknuo je Bernardić.

Rekao je da je udio novca EU u proračunu Grada Zagreba samo 0,0001 posto sredstava, a za pomoć poduzetnicima za razvoj u proračunu je osigurano svega 0,002 posto.

To je dovoljan pokazatelj da nema volje i želje za razvojem, a odsustvo gradonačelnika Bandića na današnjoj sjednici i nedolazak svih zastupnika skupštinske većine dokaz je da njima nije stalo kako se vodi grad, rekao je Bernardić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook