Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ocjena Državne revizije

Gradovi koji su 2009. bili besprijekorni u poslovanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivnica, Našice, Pleternica i Vinkovci jedina su četiri grada kojima je 2009. revizija dala bezuvjetno mišljenje o financijskim izvještajima i poslovanju.

To znači da su svaku kunu u proračunu potrošili namjenski. Mnogi od 30.000 Koprivničana vjerojatno nisu ni znali da žive u jednom od samo četiri grada u Hrvatskoj za koji je Državna revizija rekla da posluje besprijekorno.

Pročitajte i ovo Europski parlament usvojio prvi akt za slobodu medija "Ne smijemo zatvoriti oči" "Slobodni mediji temelj su svake demokracije": Europski parlament usvojio važan akt Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić ključ uspjeha vidi u transparentnosti. 'Mi pokušavamo raditi što je moguće transparentnije i jasnije i javno dostupno građanima', rekao je Mršić. A i štednja je bitna. 'Sve one nepotrebne troškove ili troškove bez kojih možemo nismo stvarali ili smo ih se na vrijeme odrekli', dodao je Mršić.

Priznaje, postojeći zakoni itekako otežavaju posao mnogim gradonačelnicima. Jedne od najnižih cijena komunalnih usluga, vode i energenata čine Koprivnicu pozitivnom iznimkom, a njezini građani poručuju: Dođite i živite u Koprivnici!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene