Na pješačkom mostu preko Save u Zagrebu u četvrtak se urušio se dio nogostupa. Na most je stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i kazao da će istog dana biti sanirana šteta na mostu.

Galerija


Fotografiju rupe na mostu prva je objavila na društvenim mrežama građanska platforma 1postozagrad, a tijekom večeri je stanje na mostu došao provjeriti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Vezani članci Stanovnica Medvedskog brega Maja Novak Djevojka iz samog epicentra razornog potresa: "Tu su bili samo volonteri, oni ne znaju je li to žuto ili ipak crveno, sve je na staklenim nogama, ljudi moji!" Milan Bandić Bandić najavio "korona dodatak": "Ovo još ne zna ni šefica financija... Moramo nagraditi naše heroje s prve crte bojišnice"

Gradonačelnik je kazao da će oštećenje na mostu biti sanirano do 21 sat. 

Podsjetimo, građanska je platforma 1postozagrad, nakon objave fotografija, istaknula da su oni još tijekom "lažne obnove koja je primjer predizborne obmane i ugrožavanja sigurnosti gradana ukazivali na potrebu stvarne obnove mosta".

Ubrzo je na lice mjesta stigla i policija, koje je urušeno područje ogradila trakama.

Iz Grada Zagreba su odgovorili da su odmah naložili Zagrebačkim cestama da osiguraju urušeni dio te počnu sanaciju.

Iako je već ranije tražilo podatke od grada Zagreba, ministarstvu oni nisu dostavljeni, pa na teren već u petak izlazi građevinska inspekcija.

 

Javne svađe, nazivanje jedni drugih dječurlijom: U posljednjih pet godina, rad Živog zida poprimio je elemente prave sapunice