Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POGLEDAJTE VIDEO

Rupa na pješačkom mostu otvorila Pandorinu kutiju sigurnosti mostova u Zagrebu: Ministarstvo graditeljstva šalje inspekciju

Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr)
Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +2 Pješački most na Savi (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/7 >>
Pješački most preko Save u nekoliko je navrata već trebao biti saniran, ali radovi koji su dosad obavljeni očito su bili nedovoljni.

Pješački most preko Save u Zagrebu danas je dobio golemu rupu. Urušio se dio nogostupa, što predstavlja veliku opasnost za pješake i bicikliste.

Pročitajte i ovo Urušavanje mosta u Indiji 60 smrtno stradalih UZNEMIRUJUĆI VIDEO Raste broj mrtvih u urušavanju mosta: Turistička atrakcija puna ljudi survala se u rijeku Slika nije dostupna OTVORIO SAVSKI MOST Tomašević otkrio koga nema na popisu za otkaz i komentirao prodaju Gradske plinare: ''Traže se opcije...''

Fotografiju rupe na mostu prva je objavila na društvenim mrežama građanska platforma 1postozagrad, istaknuvši da su oni još tijekom "lažne obnove koja je primjer predizborne obmane i ugrožavanja sigurnosti gradana ukazivali na potrebu stvarne obnove mosta".

Ubrzo je na lice mjesta stigla i policija, koje je urušeno područje ogradila trakama.

U galeriji možete pogledati kako most izgledao danas i kako je izgledao prije godinu dana, iako je još 2017. gradonačelnik Milan Bandić najavljivao njegovu veliku obnovu.

Poslali smo upit Gradu Zagrebu, iz kojeg su odgovorili kako su odmah naložili Zagrebačkim cestama da osiguraju urušeni dio te otpočnu sanaciju.

Što se tiče sveobuhvatne sanacije, o čemu smo također pitali Grad, odgovor su poslali iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te ga prenosimo u cijelosti.

"Obavještavamo Vas da je završena izrada projekta sanacije starog Savskog mosta (izrađivač: Institut IGH d.d.) sa svim potrebnim istražnim radovima, čime je obuhvaćen plan sanacije rušenja i izrade nove kolničke ploče s pješačkim stazama, sanacija čelične rasponske konstrukcije, promjena opreme mosta, promjena prijelaznih naprava, izrada nove otvorene odvodnje, sanacija upornjaka, sanacija stupova, promjena ležajeva, postava asfalta kolnika i hidroizolacije.

Projekt je trenutno u Hrvatskim vodama d.o.o., radi dobivanja vodopravne potvrde, a nakon čega slijedi provedba revizije istoga te pokretanje postupka javne nabave za ugovaranje predmetnih radova. Procijenjena vrijednost predmetnih radova iznosi 23.000.000,00 kn."

Iako je već ranije tražilo podatke od grada Zagreba, ministarstvu oni nisu dostavljeni. Sada su izgubili strpljenje pa na teren već u petak izlazi građevinska inspekcija.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene