Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ST gradonačelnik

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar: Otvorit ću Gay centar u Splitu, a na posao dolaziti i vikendom ako treba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi splitski gradonačelnik je SDP-ov Ivo Bladasar, koji je protukandidata HDZ-ovog Vjekoslava Ivaniševića pobijedio 'za ušicu igle', za oko 600-tinjak glasova. U intervjuu za 'Slobodnu Dalmaciju' najavio je i otvorenje gay centra u Splitu.

U razgovoru za 'Slobodnu Dalmaciju', kao izravno izabrani gradonačelnik grada pod Marjanom, Ivo Baldasar osvrnuo se na niske udarce u kampanji, stanje u gradu Splitu, a najavio je i prve konkretne poteze na čelu grada poput sudjelovanja u skorašnjoj gay paradi, smanjenju broja zaposlenih u gradskoj upravi. Intervju prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve procjene SPLIT: Kerum gubi izbore Slika nije dostupna Kandidati o Kerumu: 'On je cirkusant, nije ništa radio! Bitne odluke potpisivao je u kafiću!'

Što bi poručili svom protukandidatu i jeste li očekivali ovako neizvjesnu borbu do samog kraja?

Pobjeda je pobjeda. Što se nas tiče sve je čisto, a ja čestitam i svojim protivnicima na ustrajnoj borbi i pozivam ih da stavimo ideologiju sa strane. Moramo što prije riješiti 20 tisuća nezaposlenih, moramo pomoći našim sugrađanima! Ispričavam se svim političkim protivnicima, a volio bih da i oni to učine. Dogovorio sam se s gospodinom Ivaniševićem da popijemo kavu na Rivi, da krenemo u rješavanje problema. Ovo je bila politička utakmica, ali ona je završena. Nismo se podijelili u dva tabora, njihova djeca su isto tako nezaposlena kao i naša. Neka znaju da smo mi pobijedili, ali ida oni ovim nisu izgubili.

Jeste li upoznati sa situacijom u gradu?

Bio sam gradski vijećnik i već sam radio u velikim fitrmama tako da s ene bojim ničega. Nadam se samo srdačnom dočeku u zgradi Banovine. Svi se moramo uhvatiti posla.

Koji su vam prvi potezi na čelu grada?

Prvi korak će biti revizija, odnosno 'clean start', čisti početak. Nije tajna da ću napraviti reorganizaciju gradske uprave, to sam već i najavljivao, a cilj mi je i smanjiti broj zaposlenih u Banovini na jednu razumnu brojku. Naravno, sve to ćemo napraviti u skladu sa zakonima i nikakvih dramatičnih događaja neće biti.

Hoćete li dolaziti na radno mjesto?

I subotom i nedjeljom ako treba.

Jedna od prvih zadaća bi vam mogao biti gay pride u Splitu 8. lipnja. Hoćete li podržati LGBT aktiviste?

Apsolutno. Ne samo da ću ih podržati već i dolazim na paradu ulicama grada, a do kraja mandata mi je cilj izgraditi i Centar za LGBT zajednicu. Uvijek ću biti na strani slabijih.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene