Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena se nije dizala od 2003.

Gradonačelnik Splita o pokupljenju vrtića: "Nije mi neugodno, to radimo zbog podizanja standarda djece"

Aktualno Galerija Ivica Puljak Ivica Puljak Foto: Dnevnik.hr Mario Jurič Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak - 1 Ivica Puljak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivica Puljak - 2 Ivica Puljak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Poskupljuju vrtići: Ilustracija - 2 Galerija 1/6 >>
Split priprema novi financijski udar i to na roditelje. Najavljuje se veća cijena vrtića, što je mnoge roditelje u Splitu razljutilo.

Reporter Nove TV Mario Jurič o toj vrućoj temi razgovarao je s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom.
Upitao ga je je li mu malo neugodno zbog najava podizanja cijena vrtića jer je ta vijest razljutila mnoge roditelje.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Josip Markotić Neslaganja Raskol u Mostu: Splitski gradski vijećnik napustio stranku, nema ga na listi za Sabor

"Nije mi neugodno, mislim da je ta korekcija cijene potrebna, U vrtićima se cijene nisu dizale od 2003. godine. I to povećanje je za podizanje standarda djece u vrtićima i to u suštini roditelji razumiju", rekao je Puljak.

Oni tvrdi da roditelji koji šalju djecu u vrtić sigurno žele da se standard njihove djece poboljša, jer taj novac ide direktno vrtićima.

Tvrdi da su oni skresali troškove grada, racionalizirali Upravu te da se ponašaju štedljivo te da su ovi troškovi realni.

Također je spomenuo da cijena jednog novog vrtića je 35 milijuna kuna, a da oni planiraju graditi četiri vrtića u Splitu, što je 140 milijuna kuna.
U svakom slučaju roditelji će plaćati 120 kuna mjesečno više. Prije u plaćali 480 kuna, a sada je nova cijena vrtića u Splitu 600 kuna.

"To je nekoliko milijuna kuna godišnje za vrtiće, ali ponavljam to direktno ide vrtićima", kaže Puljak, koji tvrdi da i dalje imaju manju cijenu vrtića od primjerice Rijeke gdje ona iznosi 720 kuna ili Osijeka sa 640 kuna.

Također je rekao da trebaju povećati i plaće odgajateljicama u vrtiću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene