Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministru Milinoviću svakodnevno stiže jedna razglednica iz Opatije s porukom - vratite nam drugi tim Hitne pomoći.


Šalje ih dogradonačelnik Opatije, kao običan građanin. Smatra sramotnim da na ulaznim vratima najstarije Hitne pomoći u Hrvatskoj, kad dežurni tim ode na teren piše, zatvoreno.

Vezani članci Slika nije dostupna Milinović: Bilo je puno turbulencija i reformi Slika nije dostupna Milinović: Nisam ja kriv što župani ne financiraju Hitnu pomoć

'Kad netko dođe u ambulantu naprosto nailazi na zatvorena vrata. Kad netko ima nekakvu hitnoću zove broj hitne pomoći i ako onaj koji se javi i procjeni da je to uistinu hitnoća onda odlazi taj jedan tim koji se nalazi u opatijskoj ambulanti, a kad on odlazi tamo naprosto uistinu više nema nikoga', rekao je Ernie Gigante Dešković.

>> Milinović: Nisam ja kriv što župani ne financiraju Hitnu pomoć

Na prozivke je odgovorio i ministar zdravstva Darko Milinović. Problem Hitnih pomoći, tvrdi, nastao je zbog županijskih vlasti, a ne njega. 'Postoje dva tima, pokazat ću vam to, jedan je tim ovo koji je plaćala županija, drugi smo plaćali mi pa je župan ukinuo jedan tim koji je on plaćao. Župan Komadina ukinuo je jedan tim kada je dobio ovaj s nacionalne razine kako ne bi morao plaćati kako bi uštedio', rekao je ministar Milinović.

Pet tisuća Krčana potpisalo je peticiju za uvođenje drugog tima hitne. 'Nitko nema pravo igrati se s ljudskim životom, nije to trgovina da se raspravlja o radnom vremenu i ne znam što, 2.11. nažalost jedan je život ovdje izgubljen', rekla je Miranda Šebelja, organizatorica peticije na Krku.

Natječaj za zapošljavanje novih liječnika i sestara uskoro će biti objavljen pa se možemo samo nadati da se do tada ovakva tragedija neće ponoviti.