Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odgovara na optužbe

Milinović: Nisam ja kriv što župani ne financiraju Hitnu pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor jutros je u Zagrebu predala ključeve za 33 nova vozila Hitne pomoći predstavnicima 10 županija.

Ministar zdravstva Darko Milinović se pak osvrnuo na nedavne smrti građana uzrokovane reformom Hitne pomoći. Ministar Milinović je novinarima rekao kako on kao ministar ne može biti kriv za to što su neki župani prestali financirati Hitnu pomoć te je naglasio da je sporna reforma dobra. Rekao je da je projekt reforme hitne medicinske pomoći počeo 2009. i trajat će do 2013. godine, a cilj je postići da se hitna pomoć građanima pruža unutar tzv. zlatnog sata jer su tada šanse za oporavak veće za 30 do 50 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Napadnut djelatnik Hitne pomoći novi incident VIDEO Pijan se potukao u kafiću pa napao vozača Hitne koji ga je spasio: "Nisam se mogao braniti, pao sam..."

'Hitna pomoć dosad je bila organizirana na 55 punktova dok je novom mrežom predviđeno 95 punktova, pa vas pitam je li to podizanje razine zdravstvene zaštite u hitnoj medicini', upitao je ministar nazočne.

Treba ići korak po korak, poručio je Milinović i dodao kako su darovana vozila dobar pokazatelj kako se ide u dobrom smjeru. Milinović je komentirao i prosvjede građana protiv reforme i poručio kako im prosvjedi neće pomoći, ali Hitna pomoć hoće.

Inače, svako od tih vozila s opremom stoji 550 tisuća kuna, naglasila je premijerka i ponovila kako je svako ulaganje u zdravstvo u konačnici ulaganje u gospodarstvo jer će zahvaljujući novim vozila biti spašeni mnogi životi i ljudi vraćeni u radni proces.

Kosor se zahvalila djelatnicima hitne pomoći na svemu što čine u njihovu teškom i stresnom poslu naglasivši kako je brza pomoć najvažnija u spašavanju nečijeg života.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene