Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević odrekao se svojih plaća sljedećih godinu dana i dao ih za stipendiranje devet studenata.

Galerija


Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić u ovoj akademskoj godini su: strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Vozačica (19) koja je autom teško ozlijedila interventnog policajca ostaje u istražnom zatvoru, brani se šutnjom Ilustracija, interventna policija Policija riješila slučaj: Interventnog policajca u Gospiću teško je ozlijedila vozačica (19), ona i mladić se vratili po - retrovizor

„Ako ja kao poduzetnik koji sa svoje dvije tvrtke imam godišnji promet oko 30 milijuna kuna nisam u poziciji donirat svoju gradonačelničku plaću, onda sam ja nehumanist“, kazao je Starčević.

Darko Milinović, ličko-senjski župan. odrekao se mjesečne plaće za pomoć siromašnima. Novac je dao biskupu koji će se pobrinuti da pomoć stigne do najpotrebitijih.

„Ove godine sam se odrekao svoje plaće za prosinac od 17.000 kuna

Ja san se u zadnjih 15 godina odrekao svoje plaće za Božić ili Uskrs za najopotrebitije, davao sam to i osobama i udrugama kao i zakladi Ana rukavina. Ove godine sam se odlučio na biskupiju. Kada dajete osobno nekome onda ostane dio praznine u srcu jer ima toliko potrebitih, i date jednom pa vam je žao što to niste dali nekom drugom, mislim da će to biskupija najbolje napraviti", kazao je Milinović.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr