Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnica primila vukovarske srednjoškolce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan primila je predstavnike učenika vukovarskih srednjih škola koji su jučer počeli bojkot pohađanja nastave zbog poskupljena mjesečnih autobusnih karata, a kojih se jutros oko dvjestotinjak okupilo pred zgradom Poglavarstva.

Učenici vukovarske Tehničke škole Nikole Tesle, Treće srednje i Ekonomske škole od utorka bojkotiraju pohađanje nastave jer je vukovarski prijevoznik "Čazmatrans" smanjio dosadašnji popust na mjesečne učeničke karte s 50 na 30 posto, čime je prouzročen porast cijena prijevoznih karata. 

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

>> Vukovarski srednjoškolci odlučili bojkotirati nastavu zbog poskupljenja prijevoza

Učenicima prosvjednicima iz tih triju vukovarskih srednjih škola danas su se ispred zgrade Poglavarstva u prosvjedu pridružili i učenici vukovarske Gimnazije.

Gradonačelnica Zdenka Buljan obećala im je da će do kraja tjedna pokušati doći do dogovora s gradskim prijevoznikom "Čazmatransom" i vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem kako bi zajednički pronašli zadovoljavajuće rješenje.

Najavila je i mogućnost da grad i županija, ukoliko "Čazmatrans" ne snizi cijenu prijevoznih karata, sufinanciraju dio troškova za učeničke karte.

Ako se do početka idućeg tjedna ne pronađe povoljno rješenje, vukovarski srednjoškolci najavili su da će u ponedjeljak ponovno prosvjedovati, a do tada će se od četvrtka vratiti u školske klupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene