Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grabar-Kitarović primila predsjednika Parlamentarne skupštine OESS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a, Goeran Lennmarker, u ponedjeljak je u razgovoru s hrvatskom ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar-Kitarović izrazio potporu što skorijem članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Izrazio je zadovoljstvo napretkom u provedbi reformi u svrhu ispunjavanja kriterija za članstvo, priopćeno je iz MVPEI-a.

Pročitajte i ovo U Bukureštu 3. summit inicijative tri mora (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Na summitu Inicijative tri mora Analiza Ivane Petrović: ''Vrlo je zanimljivo da se inicijativi priključuje i Njemačka, inače velika protivnica'' Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Svega smo se nagledali Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari?

Ministrica Grabar-Kitarović u razgovoru je, prema priopćenju, kazala da Vlada RH iznimno cijeni važnu potporu OESS-a u provedbi procesa demokratizacije hrvatskog društva, uspostave vladavine prava i procesa povratka izbjeglica. 

Istaknula je dobru suradnju s Misijom OESS-a u Hrvatskoj i angažman šefa misije veleposlanika Jorgea Fuentesa
Vilallonge posebice kroz provedbu Platforme, zajedničkog projekta hrvatske Vlade i Misije OESS-a kojim se surađuje na rješavanju svih preostalih zadaća iz mandata Misije.

Kroz Platformu je postignut veliki napredak i konzultativni mehanizam Platforme uočen je kao dobar primjer suradnje primjenjiv za regiju, kazala je ministrica Grabar-Kitarović. 

Takav je napredak prepoznao i potvrdio predsjedavajući OESS-a, ministar vanjskih poslova Španjolske Miguel Angel Moratinos, najavivši mogući završetak Misije OESS-a u Hrvatskoj do kraja 2007. godine, kaže se u priopćenju.

Lennmarker se, prema priopćenju, suglasio i podržao nastojanja Hrvatske glede predanosti načelima OESS-a i dovršetka mandata Misije u Hrvatskoj te kazao kako OESS svojim postojećim institucijama i resursima može i želi pružiti potpor Hrvatskoj na njezinu putu u EU.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene