Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što mu je predsjednica povjerila mandat, Tihomir Orešković održao je kratki govor.


Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović Tihomiru Oreškoviću povjerila mandat za sastav nove, 13. po redu Vlade Republike Hrvatske, on je održao kratki govor.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Čeka nas novi politbiro - 'karapetrov', a glavni grad bit će Šibenik' Slika nije dostupna Tko je Tihomir Orešković?

Zahvalio je predsjednici na dobivenom mandatu, a HDZ-ovoj Domoljubnoj koaliciji i Mostu na ukazanom povjerenju.

'Uložit ću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu Vladu i počnemo rješavati nagomilane probleme', naglasio je Orešković.

'Svi smo ovdje da služimo hrvatskim građanima, da nam bude bolje', dodao je. Pozvao je parlamentarnu većinu, ali i oporbu, da ga u tome podrže.

'Znam da danas hrvatski mandatar nema 100 dana, ali to ni ne tražim. Svi smo mi ovdje da služimo hrvatskim građanima i jedini nam je cilj da zajedno radimo tako da je sutra bolje nego danas', poručio je Orešković.

Novi mandatar Vlade Tihomir Orešković na Pantovčak je došao u pratnji čelnih ljudi HDZ-ove Domoljubne koalicije te Mosta čiji su izabrani zastupnici svojim potpisima potvrdili da mu daju potporu za sastavljanje Vlade.

Mandat za sastavljanje Vlade Orešković je dobio 46 dana nakon održavanja parlamentarnih izbora, 8. studenoga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook