Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednica s izaslanstvom u Iranu

70 hrvatskih gospodarstvenika pokušat će iskoristiti veliku priliku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska predsjednica u službenom je posjetu Iranu kojem su ukinute ekonomske i financijske sankcije.

U Teheran je s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović otputovalo i veliko izaslanstvo od čak 70 hrvatskih gospodarstvenika, kao i dvojica ministara. Pokušat će iskoristiti priliku koja se otvara u velikoj zemlji koja izlazi iz međunarodne izolacije.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Početkom godine Islamskoj Republici Iran ukinute su ekonomske i financijske sankcije, a riječ je o golemom tržištu od gotovo 82 milijuna ljudi. Planiraju ulaganja u gotovo sve - od cesta do zdravstvenog sektora. Iznimno su bogati naftom, četvrti su po zalihama crnog zlata na svijetu, a drugi po zalihama prirodnog plina.

Mnoge su zemlje i tvrtke odmah po ukidanju sankcija počele pripremati teren za povratak na ovo veliko tržište, kao i za uzimanje dijela kolača kada su pitanju distribucija njihove nafte i plina, čiju proizvodnju žele udvostručiti.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene