Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca s puškama

DJEČACI VOJNICI 'Moj mi je vođa naredio da dam svoj život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je objavio propagandni spot u kojem poziva dječake da postanu vojnici koji će se boriti za sirijskog diktatora Bashara al-Assada.

'Mučenici koji brane sveti hram' naslov je propagandnog spota koji iranska državna televizija prikazuje posljednjih tjedana a u kojem se potiče djecu da uzmu pušku u ruke i krenu u rat u Siriju.

'Moj mi je vođa naredio da dam svoj život. Ne žalim što odlazim iz svoje zemlje. Hodat ću pješice do Damaska, a na tom putu nosim samo svoje mučeništvo', pjevaju dječaci u spotu.

Video je s iranskog prevelo opozicijsko Nacionalno vijeće otpora Irana u kojem kažu kako ova kampanja neodoljivo podsjeća na onu iz 80-tih kada su također djeca regrutirana za rat s Irakom.

Iran je najveći Assadov regionalni saveznik koji mu je i do sada pružao vojnu i financijsku potporu u borbi s pobunjeničkim snagama kao i Islamskom državom. No,šef iranske vojske izjavio je nedavno kako su do sada u Siriju poslali samo vojnike dobrovoljce, prenosi Daily Mail

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene