Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gordani Getoš Magdić pozlilo, hitno operirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gordana Getoš Magdić, osumnjičenica u tzv. slučaju "selotojp", danas je hitno operirana na Odjelu kirurgije osječke Kliničke bolnice, nakon što joj je još jutros pozlilo i žalila se na jake bolove u predjelu trbuha, izvijestila je njezina odvjetnica Ljubica Vrsaljko Matijević.

Napomenuvši da je Getoš Magdić zbog "nezadovoljstva radom suda i loših zatvorskih uvjeta" 21. ožujka počela štrajk glađu, odvjetnica je rekla da je danas u deset sati došla na istražno ročište, na kojemu je trebala biti i Gordana, no javljeno joj je da ona neće doći jer se ne osjeća dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Arambašić: 'I dalje mi prijete' Slika nije dostupna Branitelji Getoš Magdić očekuju izmjenu optužnice

Ravnatelj osječke Kliničke bolnice dr. Željko Vranješ izjavio je da "Ravnateljstvo ne može dati nikakvu informaciju o zdravstvenom stanju Gordane Getoš Magdić koja je pacijentica kao i svi ostali".

Inače, na Županijskom sudu u Osijeku danas je održano istražno ročište u sklopu dopune istrage u tzv. slučaju "selotejp", na kojemu je saslušano šest svjedoka tužiteljstva. 

Prije 20-ak dana istražni sudac Mario Kovač završio je istražni postupak, no Županijsko državno odvjetništvo tražilo je dopunu istrage. 

Sudac Kovač odredio je još tri ročišta tijekom kojih je saslušao 15 svjedoka, 13 tužiteljstva i dva obrane Branimira Glavaša.

Po riječima glasnogovornika Županijskog suda Miroslava Rožca, za 3. travnja sudac je sazvao još jedno ročište, a u Zagrebu će u ponedjeljak 2. travnja saslušati jednog svjedoka koji zbog bolesti ne može doći u Osijek.

Odvjetnički timovi Branimira Glavaša, Gordane Getoš Magdić i Ivice Krnjaka, osumnjičenih za ratni zločin u Osijeku 1991., poslali su danas podnesak istražnom sucu Kovaču u kojemu traže da sasluša jednog svjedoka bitnog za slučaj "selotejp".

Riječ je o osobi koja ima "važne informacije za predistražne radnje u osječkoj policiji kada je ispitivana Gordana Getoš Magdić", izjavili su odvjetnici. 

Napomenuli su da je taj svjedok "u dogovoru s policijom utjecao na Gordanu Getoš Magdić da dade iskaz kojim teško tereti sebe kao i ostale okrivljenike u ovom procesu, a što je ona kasnije opovrgnula, te je time nanio veliku štetu svim osumnjičenicima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene