Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kandidat za gradonačelnika?

Gordan Matković pristupio HSP-Ante Starčević

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši osječki gradonačelnik i sadašnji nezavisni gradski vijećnik Gordan Matković te županijski vijećnik s njegove Nezavisne liste Goran Ilić pristupili su danas u Osijeku Hrvatskoj stranci prava - Ante Starčević.

Na konferenciji za novinare Matković je kazao kako će njegova nova stranka ovime postati parlamentarna u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, gdje će u klubu od 3 vijećnika, dvojica biti članovi HSP-AS, dok će u osječkom Gradskom vijeću, u klubu od 3 vijećnika, on biti jedini član stranke.

Kazao je kako je projekt 'pravaški kišobran', kojeg je pokrenuo HSP-AS, 'u crnilu koje postoji u našoj političkoj projekt, jedini projekt, u kojemu trebaju sudjelovati oni koji žele dobro Hrvatskoj'. Matković je dodao je kako u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji mogu promijeniti postojeće bipolarno stanje, u kojemu, s jedne strane, postoji šutnja oporbe, a s druge strane 'jezik mržnje, vulgarnosti, isključivosti i primitivizma'.

Ocijenio je kako je ovo područje, za ostatak Hrvatske, 'brendirano po negativnim konotacijama' te da se mora odgovoriti na način na koji aktualni vlastodršci danas predstavljaju Osijek, kao metropolu istočne Hrvatske. Najavio je puni ustroj HSP-AS na gradskoj i županijskoj razini te prelaske bivših dužnosnika Hrvatske stranke prava (HSP) u HSP-AS.

>> HSP Ante Starčević poziva vladajuće da zajedno otkriju sva stratišta bivšeg režima

Na novinarski upit kako objasniti da je u relativno kratko vrijeme promijenio čak četiri političke opcije (HSP, Nezavisna lista, HDSSB te HSP-AS) Matković je kazao kako se 'svi koji su radili u HSP-u, danas nalaze u HSP-AS', a da su u HDSSB-u bili upitni uvjeti za rad u stranci, u sklopu režima koji tamo postoji. Ustvrdio je da u njegovom djelovanju sadržajno nije bilo prekida, ali je bilo propusta i krivih procjena, vezano za pristupanje strankama, za koje je vjerovao da mogu realizirati pravaški program.

Glavni tajnik stranke Pero Ćorić ustvrdio je kako sve što je vrijedno i vjerdostojno na pravaškoj sceni danas djeluje u sklopu HSP-AS, dodavši kako hrvatski narod od ove stranke očekuje kvalitetan program, s kojim će izići pred birače, i okupljanje domoljubnih snaga.

Kazao je kako najozbiljnije razmišljaju o Matkovićevoj kandidaturi za osječkog gradonačelnika, ali da će to ovisiti o odlukama stranačkih tijela i samog Matkovića. Izrazio je uvjerenost kako će Hrvatska stranka prava (HSP) i Anto Đapić, nakon lokalnih izbora iduće godine, nestati s političke scene te da će se nakon toga steći uvjeti za održavanje svepravaškog sabora.

Ćorić je izrazio žaljenje što Hrvatsku, u kojoj je 95 posto katolika, 'vodi jedan agnostik i dva ateista', kojima je, kako drži, 'hrvatski narod dao povjerenje da ga spase od daljnje devastacije gospodarstva, pljačke i gladi, a ne da nam mijenju svjetonazor'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene