Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: pixell

Gordan Jandroković poručio je kako je šteta što predsjednik Milanović nije želio ići na sastanak Europskog vijeća u Bruxelles umjesto premijera Plenkovića.


Predsjednik Sabor Gordan Jandroković osvrnuo se na odluku predsjednika Milanovića, koji je odbio ići u Bruxelles umjesto koronavirusom zaraženog premijera, nakon čega je dogovoreno kako će Hrvatsku na Europskom vijeću danas predstavljati slovenski premijer Janez Janša

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o aferi Tri majmuna: "Nećemo to zaboraviti. Ja nakon korone nisam oslabio, nema toga što mi ne možemo izdržati" Andrej Plenković Od ponedjeljka se otvaraju terase kafića, dopušteni treninzi u zatvorenom: "Ako se situacija pogorša, mjere se uvijek mogu i pooštriti"

"Drago mi je da je predsjednik Vlade pozvao predsjednika Republike i ponudio mu da ide umjesto njega u Bruxelles na sjednicu Europskog vijeća. Bez obzira na prijepore koji su se događali u posljednjih nekoliko tjedana, bitno je da postoji dijalog između dva ključna čovjeka u državi kad su važne državne stvari u pitanju", kazao je Jandroković.

Kazao je kako ne zna koji su točno razlozi zbog kojih je Milanović odbio poziv.

"Šteta je što predsjednik Milanović nije u Bruxellesu. Bilo bi dobro od njega saznati koji su razlozi. Ne bih u ovom trenutku htio prosuđivati niti davati konačnu ocjenu jer ne znam razloge koji su doveli do toga da ne ide u Bruxelles", rekao je Jandroković nakon polaganja vijenca na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.