Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno ide na izbore

Goran Habuš želi još jedan mandat na čelu Varaždina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina će se ponovno kandidirati aktualni prvi čovjek grada Goran Habuš. Bit će zajednički kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zajednički je kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a za novi mandat na toj dužnosti, a četveročlana koalicija zajedno će izaći i na izbore za varaždinsko Gradsko vijeće.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok (Foto: Dnevnik.hr) Gradonačelnik vs. župan Čehok se ne slaže s Čačićem po pitanju koronavirusa: "Izvor zaraze nisu kafići, kao što župan misli, a još manje su otvoreni prostori" Slika nije dostupna Žao mu zbog ostavke Čehok Varaždincima: Žao mi je što sam vas izručio nesposobnoj, lažljivoj i nekompetentnoj vlasti

Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisan je danas u Varaždinu. Osim Habuša, kandidati za zamjenike su njegovi sadašnji suradnici - stranačka kolegica i saborska zastupnica Natalija Martinčević te predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vjeran Radelić. Po potpisanom sporazumu, mjesto predsjednika Gradskog vijeća pripada SDP-u.

>> Varaždin dobio Medijsko sveučilište

Habuš je prilikom potpisivanja sporazuma istaknuo kako je riječ o koaliciji stranaka koje su u protekle dvije godine načinile jasan odmak od politike bivše gradske vlasti kojoj je na čelu bio Ivan Čehok.

Te četiri stranke sustavno su radile na ispravljanju pogrešaka bivše vlasti i istodobno na udaranju temelja novoj politici i novom načinu upravljanja gradom, rekao je Habuš i dodao da im je zadaća u sljedeće četiri godine ostvariti mnoge projekte u interesu Varaždina i Varaždinaca.

Na novinarski upit o najvećim postignućima u ovom mandatu gradonačelnik Habuš istaknuo je zaustavljanje svih štetnih ugovora koji su prijetili da grad Varaždin stave u dužničko ropstvo, posebice ugovor o "interventnom zbrinjavanju otpada", koji je predmet spora između grada Varaždina i T7 grupe. Habuš je kao uspjeh naveo i osnutak Sveučilišta te "rješenje pitanja zbrinjavanja otpada".

Po danas potpisanom sporazumu, od 25 mjesta na listi za Gradsko vijeće SDP-u pripada deset, HNS-u devet te po tri HSU-u i HSLS-u.

Goran Habuš četvrti je kandidat za čelno mjesto u izvršnoj vlasti Varaždina. Svoju su kandidaturu već istaknuli Božidar Kolarić kao kandidat Hrvatskih laburista, Marijan Cingula kao nezavisni kandidat Hrvatske demokratske zajednice te Ladislav Ilčić kao kandidat HRAST-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene