Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika Varaždina će se ponovno kandidirati aktualni prvi čovjek grada Goran Habuš. Bit će zajednički kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a.


Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zajednički je kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a za novi mandat na toj dužnosti, a četveročlana koalicija zajedno će izaći i na izbore za varaždinsko Gradsko vijeće.

Vezani članci Zdravko Čolić (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Čola nam je otkrio tajnu zbog koje je i na pragu 70. veći frajer od mnogih upola mlađih Zdravko Čolić (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Karte su planule: Zdravko Čolić rasprodao koncert u varaždinskoj Areni!

Sporazum o zajedničkom izlasku na izbore potpisan je danas u Varaždinu. Osim Habuša, kandidati za zamjenike su njegovi sadašnji suradnici - stranačka kolegica i saborska zastupnica Natalija Martinčević te predsjednik Gradske organizacije SDP-a Vjeran Radelić. Po potpisanom sporazumu, mjesto predsjednika Gradskog vijeća pripada SDP-u.

>> Varaždin dobio Medijsko sveučilište

Habuš je prilikom potpisivanja sporazuma istaknuo kako je riječ o koaliciji stranaka koje su u protekle dvije godine načinile jasan odmak od politike bivše gradske vlasti kojoj je na čelu bio Ivan Čehok.

Te četiri stranke sustavno su radile na ispravljanju pogrešaka bivše vlasti i istodobno na udaranju temelja novoj politici i novom načinu upravljanja gradom, rekao je Habuš i dodao da im je zadaća u sljedeće četiri godine ostvariti mnoge projekte u interesu Varaždina i Varaždinaca.

Na novinarski upit o najvećim postignućima u ovom mandatu gradonačelnik Habuš istaknuo je zaustavljanje svih štetnih ugovora koji su prijetili da grad Varaždin stave u dužničko ropstvo, posebice ugovor o "interventnom zbrinjavanju otpada", koji je predmet spora između grada Varaždina i T7 grupe. Habuš je kao uspjeh naveo i osnutak Sveučilišta te "rješenje pitanja zbrinjavanja otpada".

Po danas potpisanom sporazumu, od 25 mjesta na listi za Gradsko vijeće SDP-u pripada deset, HNS-u devet te po tri HSU-u i HSLS-u.

Goran Habuš četvrti je kandidat za čelno mjesto u izvršnoj vlasti Varaždina. Svoju su kandidaturu već istaknuli Božidar Kolarić kao kandidat Hrvatskih laburista, Marijan Cingula kao nezavisni kandidat Hrvatske demokratske zajednice te Ladislav Ilčić kao kandidat HRAST-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook