Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON DRAME U HAAGU

Beus Richembergh: ''Skandalozno je da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Goran Beus Richembergh na Facebooku se osvrnuo na prijedlog o minuti šutnje za Slobodana Praljka koji je u sudnici u Haagu počinio samoubojstvo nakon izricanja presude.

Nakon što je Slobodanu Praljka u srijedu ujutro izrečena presuda na sudu u Haagu, on je popio tekućinu iz male čaše. Ubrzo je njegova odvjetnica obavijestila sudsko vijeće da joj je rekao da je popio otrov.

Pročitajte i ovo Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva Slika nije dostupna Ispio bočicu otrova Prije godinu dana na sudu u Haagu ubio se Slobodan Praljak

Iako su prisutni dali sve od sebe da ne skonča, po njega je došla i hitna pomoć koja ga je prevezla do bolnice, ali on je preminuo.

Kada su saborski zastupnici dobili obavijest o počinjenju samoubojstva, prekinuli su zasjedanje. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da će se sjednica nastaviti u četvrtak ujutro te će pročitati zajedničku saborsku izjavu o pravomoćnoj presudi izrečenoj u Haagu. Bilo je govora i o tome da se za Praljka održi minuta šutnje, čemu se odmah javno usprotivio saborski zastupnik Goran Beus Richembergh.

''Samoubojstvo je izvršio pravomoćno osuđeni ratni zločinac. Pokušaji koji dolaze iz vrha HDZa da se Hrvatski sabor instrumentalizira tako da na sutrašnjem nastavku sjednice nekom posebnom izjavom odbaci pravomoćnu presudu Haaškog tribunala te da se za osuđenog ratnog zločinca održi minuta šutnje potpuno su neprihvatljivi i skandalozni. GLAS u takvom dezavuiranju Hrvatskog sabora neće sudjelovati!'', objavio je na Facebooku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene