Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manji broj nepravilnosti

GONG: Bilo je nagovaranja i poziva za koga glasati te kršenja izborne šutnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema dojavama promatrača GONG-a i građana, izbori su uglavnom prošli uz manji broj kršenja izbornog procesa od strane različitih stranaka i kandidata.

GONG u priopćenju navodi kako su se dojave građana i promatrača najčešće odnosile na kršenja izborne šutnje i izravno agitiranje, poput telefonskog zvanja i nagovaranje birača da glasuju za određenog kandidata, ali i prijevoza birača do biračkog mjesta.

Pročitajte i ovo Gong objavio kartu na kojoj možete provjeriti kojoj izbornoj jedinici pripadate Frankenštajnska podjela Ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći Karta izbornih jedinica u Zagrebu Jedini podijeljeni grad Živite u Zagrebu i ne znate kojoj izbornoj jedinici pripadate? Napravljena interaktivna karta koja vam u tome može pomoći

>> Održava se drugi krug lokalnih izbora: Do 11 sati glasovalo 11,45 posto birača

Zabilježene su, dodaju u toj udruzi, i nepravilnosti poput slanja sms poruka te vođenja neslužbene evidencije birača koji su glasali od strane stranačkih članova biračkih odbora koji su takve podatke dojavljivali svojim strankama. Izborna se šutnja kršila i promidžbom na Facebooku, putem plakata nedovoljno udaljenima od biračkog mjesta, te lecima koje su dijelila čak i djeca.

GONG, koji je promatrao drugi krug izbora uz 31 mobilni sa 62 educirana promatrača, apelirao je na izborne kandidate da se drže visokih demokratskih standarda izborne utakmice.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene