Obavijesti Pretražite Navigacija
Golema šteta

Pogledajte što je potres učinio od crkava u Petrinji, Kravarskom, Odri, Žažini...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razoran potres koji je pogodio petrinjsko područje učinio je golemu štetu i na sakralnim objektima.

"U potresu u potpunosti je uništena i katedrala Uzvišenja sv. Križa u Sisku, kao i više crkvi", javila je Sisačka biskupija. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Glini godinu dana od tragedije Milanović razočaran: "Ljudi se u zaseoku bore s dozvolama kao da grade interpolaciju na Times Squareu, to mora ići brže" Potres kod Petrinje 3.1 stupanj prema Richteru Još jedan potres kod Petrinje: "Imate li cjepivo i protiv ovoga? Ovo je sto puta gore od korone!"

Navode kako su u preliminarnom pregledu uz katedralu u potpunosti stradale sljedeće crkve: Sv. Marije Magdalene u Selima, Uzvišenja sv. Križa u Kravarskom, sv. Antuna Pustinjaka u Odri, Sv. Nikole i Sv. Vida u Žažini, Pohoda BDM u Sisku i Svetište Majke naših stradanja u Gori.

Teško su oštećene i župne crkve: Sv. Antuna Padovanskog u Bučici, Sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini, BDM Snježne u Dubrancu, Sv. Bartola u Hrastovici, Presvetog Trojstva u Hrvatskoj Dubici, Sv. Katarine u Komarevu, Sv. Roka u Kratečku, Sv. Ilije proroka u Maji, Sv. Jurja u Maloj Gorici, Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi, Uznesenja BDM u Pešćenici, Sv. Lovre u Petrinji, crkva Sv. Martina biskupa u Pisarovinskoj Jamnici, Uznesenja BDM u Pokupskom, Pohoda BDM u Starom Farkašiću, Sv. Marte u Šišincu, Sv. Franje Ksaverskog u Viduševcu, crkva i samostan Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskom Čuntiću, samostanska crkva i samostan Sv. Antuna Padovanskog u Hrvatskoj Kostajnici i crkva u obnovi Ranjenog Isusa u Maloj Solini.

"Stradale su i brojne župne kuće kao, velik broj kapela i poklonaca, a oštećen je i Svećenički dom u Sisku", dodaju. 
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene