Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo 60 posto građana Hrvatske odmor će provesti na jadranskoj obali, pokazalo je istraživanje.


Prema istraživanju iz svibnja na uzorku od tisuću ispitanika, 59 posto građana godišnji će odmor provesti negdje na jadranskoj obali. Samo 10,1 posto onih koji će si ljetovanje priuštiti za svoj smještaj na godišnjem odmoru odabrat će hotel,18,8 posto njih odlučilo je za ljetovanje unajmiti apartman, njih čak 39 posto odabrat će privatni smještaj, a čak trećina ljetovat će besplatno - kod prijatelja ili rodbine koji imaju vikendicu, ili kuću na moru, piše Glas Slavonije.

Vezani članci Plaža Zrće u vrijeme korone Velika akcija spašavanja sezone: Hrvatska će sufinancirati brze COVID-testove za turiste Turisti u Zadru, ilustracija Turizam se budi – 20.000 gostiju odmara se u Hrvatskoj: "Rezervacije su krenule, buking je dobar, pogotovo za sedmi i osmi mjesec"

Na ljetovanju se ostaje sedam dana. 'Pristup najvećeg broja klijenata koji nam dolaze u potrazi za aranžmanom za ljetovanje su pitanja - Što vam je povoljno? Imate li kakvu akciju? Nešto zanimljivo u last minute ponudi? Ljudi traže povoljna ljetovanja sada već nekoliko godina, ali ove sezone više nego ikada. Tako su nam u prosjeku najprodavaniji aranžmani koji obuhvaćaju sedam polupansiona u hotelima s dvije do tri zvjezdice ili, kada su u pitanju obitelji s djecom, all inclusive aranžmani u istom tipu smještaja, jer omogućuju velike uštede, posebice ako je smještaj za dijete besplatan. Od destinacija najtraženije su crikvenička i makarska rivijera', rekla je kaže Božena Menalo Adam, iz turističke agencije Oratours.

Dubrovčanin poklanja odmor obitelji teškog imovinskog stanja

Turistički djelatnici ističu i kako su tradicionalno među građanima i dalje popularne inozemne, jeftinije destinacije, poput Tunisa. 'Najbolje nam se prodaju aranžmani s organiziranim prijevozom. Autocesta i gorivo ljudima su postali preskupi, pogotovo ako jednim automobilom putuju samo dvije osobe. Naime, cijena organiziranog, povratnog prijevoza autobusom na relaciji Osijek - Crikvenica, iznosi 380 kuna po osobi, što je neusporedivo jeftinije u odnosu na vlastiti prijevoz. Naime, treba uzeti u obzira da je i parkiranje na Jadranu jako skupo, a da uz većinu aranžmana ne dolazi i besplatno parkirno mjesto pa ga po dolasku na odmor najprije treba potražiti, a potom dobro platiti', zaključuje Božena Menalo Adam.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook