Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

O učincima današnjeg sastanka branitelja s predstavnicima Vlade i premijerom Zoranom Milanovićem, s Andrijom Jarkom u Dnevniku Nove TV razgovarao je Đuro Glogoški, jedan od organizatora braniteljskog prosvjeda u Savskoj 66.


Glogoški se osvrnuo na sastanak s premijerom Milanovićem te ministrima Matićem i Kotromanovićem u Vladi te obrazložio očekivanja branitelja od idućeg sastanka. U međuvremenu, potvrdio je, šator u Savskoj 66 ne ide nikud.

Gospodine Glogoški, danas smo na ovom sastanku čuli međusobne isprike, je li došlo vrijeme da se šator makne?

Vezani članci Slika nije dostupna GODINU DANA PROSVJEDA I ŠATORA U SAVSKOJ Branitelji će održati konferenciju Slika nije dostupna Robert Markt: Šator nismo donirali prosvjednicima nego osobama ugroženog zdravlja

Nikako. Šator ostaje u Savskoj i dalje. Danas smo napravili prvi korak i stvorili temelje za daljnje razgovore. Ono što je bilo najvažnije danas jest da smo sjeli za stol i razgovarali, upoznali smo predsjednika Vlade s argumentima. To smo dokazali s rješenjima i svim onim što posjedujemo. Na žalost, pokazalo se da predsjednik Vlade nije znao neke podatke, ali također se vidjelo da ministar Matić u cijeloj toj priči nije niti izvjestio predsjednika Vlade, na žalost, svih ovih 225 dana.

Matić: Izložen sam tolikim prijetnjama jer provodim hrvatske zakone, a zamislite što bi bilo da idem razotkriti lažne invalide?!

Jeste li Vi osobno dobili ono što ste htjeli i jeste li zadovoljni sastankom?

Mi smo od prvog dana htjeli razgovarati, to je ono što smo htjeli. Vjerujemo da ćemo na idućem sastanku napraviti taj drugi korak i sda možemo stvoriti temelje da dođemo do konačnog cilja, a to je da stvorimo temelje da možemo doći do konačnog cilja a to je da osiguramo dostojanstven život svim hrvatskim braniteljima u budućnosti i cijelom hrvatskom narodu.

Premijer je ponovio da nije bio upoznat s nekim stvarima. Mislite li da će nakon drugog sastanka prosvjed završiti?

U ponedjeljak neće još ništa biti riješeno, to je sigurno, razgovarat ćemo još jako puno. Trebalo nam je 225 dana da sjednemo za stol i razgovaramo, mislim da će trebati daleko više vremena da rješimo sve te probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook