Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političko manipuliranje

Robert Markt: Šator nismo donirali prosvjednicima nego osobama ugroženog zdravlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ (HCK) nije dao šator prosvjednicima već osobama ugroženog zdravlja, pa stoga ne dopuštam da se s nama zbog toga manipulira u političke svrhe, izjavio je u petak izvršni direktor HCK-a Robert Markt odgovarajući na novinarsko pitanje u povodu prozivke pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića zbog davanja šatora prosvjednicima u Savskoj ulici.

Glavašević je u emisiji Veto na televiziji Z1 izjavio da bi bilo interesantno vidjeti kako je Crveni križ donio odluku da se prosvjednicima u Savskoj dade šator na korištenje, budući se ne zna je li korištenje šatora plaćeno ili nije. Glavašević je tada ustvrdio da moguće uvrštavanje na izbornu listu HDZ-a jednog od vođa prosvjeda Đure Glogoškog potvrđuje da iza prosvjeda stoji HDZ, te je u tom kontekstu prozvao i HCK na čijem je čelu HDZ-ovac Robert Markt, a potpredsjednica HCK-a šefica HDZ-ove kampanje Josipa Rimac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Branitelji u Savskoj 66 'Nećemo povesti nikakav novi rat ukoliko dođe do smjene Crnoje' Slika nije dostupna Savska 66 Glogoški: Braniteljskom šatoru je isključena struja po nalogu Milanovića

"HCK nije dao taj šator, a govorimo o malom šatoru 3x4 metra, nikakvim prosvjednicima već osobama ugroženog zdravlja. U time trenucima, 22. listopada, bio je drastičan pad temperature i prva noć kada su vojni invalidi, dakle osobe u kolicima, proveli noć na otvorenom, pa su zamolili HCK za šator da se imaju gdje skloniti od kiše", rekao je Markt podsjećajući da je HCK zbog toga tri puta bio prozivan u medijima.

IZBJEGLIČKA KRIZA Ovo su ljudi koji su odgovorni za besprijekorno funkcioniranje sustava

Markt je rekao kako je HCK isto učinio i u slučajevima kada su protestirale radnice Kamenskog, kada je dolazio Papa ili kada je bio organiziran koncert Rolling Stonesa. "Mi smo taj šator donirali upravo zato da se s nama ne manipulira u političke svrhe jer to nije naša svrha. Bavimo se preozbiljnim poslom da bi si dopustili takve manipulacije", rekao je Markt..

"Zašto je gospodin Glavašević, kojeg sam nazvao prvog dana prije nego sam odobrio slanje šatora, to rekao medijima to on zna. Ja sam ga obavijestio i rekao da mi moramo pomoći ljudima ugroženog zdravlja, invalidima", kaže izvršni direktor HCK-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene