Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon stiže u trodnevni posjet Hrvatskoj.


Ban će doputovati u pratnji izaslanstva UN-a koje se sastoji i od zamjenika Glavnog tajnika za politička pitanja Jeffreyja Feltmana te najviše pozicioniranog Hrvata u sustavu UN-a, zaposlenog u rangu pomoćnika Glavnog tajnika za ljudska prava, Ivana Šimonovića.

Vezani članci Park prirode Kopački rit (Foto: Dnevnik.hr) Na površinu izaze detalji korupcije i krivolova: Mito se primao u obliku mljevene paprike i drva za ogrijev Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Ćorić o osumnjičenim ravnateljima nacionalnih parkova: ''Svaka nezakonitost bit će sankcionirana''

>> Ban Ki-moon stigao u Sloveniju

Po dolasku u Zagreb, Ban će održati predavanje u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici u povodo 20. obljetnice hrvatskog članstva u UN-u, a uslijedit će posjet Školi narodnog zdravlja 'Andrija Štampar' u čast Andrije Štampara, jednog od osnivača Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i prvog predsjednika Opće skupštine WHO-a u Ženevi 1948. godine, kaže se u priopćenju.

Ban će potom, na poziv hrvatskog predsjednika Josipovića, iz Zagreba iste večeri otputovati na Brijune. Prethodno će se, u prostorijama UN-a u Zagrebu, sastati s osobljem UN-ovih agencija u Hrvatskoj. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.