Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječki odvjetnik Dražen Matijević, koji u istražnom postupku u slučaju "selotejp" zastupa Branimira Glavaša, optužio je danas načelnika osječko-baranjske PU Vladimira Fabera za utjecaj na svjedoke "jer se jučer samo nekoliko sati kako je odvjetnik Radoslav Arambašić svjedočio na Županijskom sudu u Osijeku u tom slučaju sastao s Faberom."


Matijević je ocijenio kako "načelnik policije nema što razgovarati i sastajati se sa svjedokom koji je bitan jer je bio odvjetnik Gordane Getoš-Magdić u predistražnom postupku koji se vodio u osječkoj policiji, i koji je, tvrdi, nanio štetu i Glavašu i Getoš-Magdić i Ivici Krnjaku osumnjičenima u slučaju selotejp".

Vezani članci Veljko Miljević Mamićev odvjetnik o mogućem izvršenju kazne u BiH: ''Neće to baš ići tako kako je netko zamislio'' Zoom poziv Odvjetnik zapeo s kćerinim filterom na Zoomu, pa se u virtualnoj sudnici pojavio kao mačka

Matijević je novinarima razdijelio CD s fotografijama, koje mu je dostavio, tvrdi, njemu nepoznat građanin. Na njima su mobitelom snimljeni odvjetnik Arambašić i načelnik Faber. Odvjetnik Matijević tvrdi kako je to još jedan dokaz da Faber utječe na svjedoke u slučaju "selotejp". Pita o čemu su mogli razgovarati svjedok u kaznenom postupku i bivši branitelj osumnjičene s načelnikom PU-a.

Dvije fotografije susreta Arambašića i Fabera snimljene su navodno u jednom od osječkih kafića jučer oko 14,30 sati.

Nakon konferencije za novinare novinarima je stiglo priopćenje iz PU-a u kojem se potvrđuje da se jučer popodne Radoslav Arambašić sastao s načelnikom Vladimirom Faberom i to na javnom mjestu u poznatom ugostiteljskom objektu u Tvrđi.

Tom je prigodom odvjetnik Arambašić izrazio zahvalnost u ime "svoje obitelji i osobno djelatnicima PU-a, a posebno Specijalnoj jedinici policije Osijek na uspješnu razrješenju kažnjiva djela otmice počinjenog na štetu članova obitelji Arambašić", stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica PU-a Edita Roterbauer.