Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog zdravstvenih tegoba i bolova u prsištu danas prijepodne Branimira Glavaša su u osječkom zatvoru, u kojemu se nalazi od 17. travnja, pregledali liječnici, izvijestio je Miroslav Rožac, glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku.


Glavaša su pregledali dr. Aleksandar Včev, predstojnik Interne klinike KBO-a, koji je bio šef liječničkog konzilija dok se Glavaš nakon puštanja iz zagrebačkog pritvora liječio u toj bolnici, te zatvorski liječnik dr. Zvonko Kovač. 

Vezani članci COVID odjel bolnice u Sarajevu Dramatičan apel zdravstvenih djelatnika: ''Pacijente primamo u hodnicima, umiru nam na rukama'' Nataša Ban Toskić Kaos s AstraZenecom, liječnici primaju prijetnje: "Zadnja dva dana gotovo 50 posto pacijenata odustaje"

Dolazak dr. Včeva u zatvor odobrio je sudac Darko Krušlin, koji će voditi suđenje Glavašu i šestorici optuženih za ratni zločin u Osijeku, kazao je Rožac.

Dr. Včev je izjavio kako je Branimira Glavaša pregledao zajedno sa zatvorskim liječnikom, te da je dogovoreno da se Glavašu priključi aparat za 24-satno praćenje rada srca, da se naprave određeni laboratorijski nalazi, a prepisani su mu i odgovarajući lijekovi koje će odmah početi uzimati.