Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš vraćen u zatvorsku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optuženik za ratni zločin, Branimir Glavaš, danas je prije podne iz Kliničke bolnice Dubrava ponovno prebačen u Bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici.

Tamo će tijekom dana biti upućeni liječnički vještaci kako bi pregledali Glavaša i utvrdili je li sposoban za sutrašnji nastavak suđenja.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac REAKCIJA NA VRAĆANJE ODLIKOVANJA GLAVAŠU Pupovac: ''Odlikovao bih predsjednika Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'' Branimir Glavaš RATNI ZLOČINAC Documenta o Milanovićevom vraćanju odlikovanja Glavašu: "Iako je zakonita, odluka nije primjerena''

"Razgovarao sam s liječničkim konzilijem iz KB Dubrava i kazali su mi da je Glavaš vraćen u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj. Konzilij je rekao da se može vratiti, jer je u KB Dubrava prešao na suhi štrajk (osim hrane prestao je uzimati i vodu), pa ga je razumno bilo vratiti", izjavio je jedan od Glavaševih odvjetnika, Ante Madunić.

"Ja ću ga (Glavaša) pokušati nagovoriti da nastavi piti vodu, da uz vodu popije barem neki sok", dodao je.

Zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uslijed 35-dnevnog štrajka glađu Glavaš je jučer, protiv svoje volje, iz zatvorske bolnice prebačen u jedinicu intenzivnog liječenja u KB Dubrava.

No, liječnički konzilij jutros je zaključio da mu život nije vitalno
ugrožen, da bi bila veća šteta po njegovo zdravlje kada bi ostao u bolnici i nadalje odbijao uzimati vodu, zbog čega je i odlučeno da ga se prebaci natrag u Svetošimunsku.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić izvijestio je da je sudac Željko Horvatović, koji na tom sudu vodi suđenje protiv Glavaša i još šestero optuženika za ratne zločine u Osijeku 1991., odlučio u Svetošimunsku uputiti liječnike vještake kako će se, nakon što pregledaju Glavaša, pismeno očitovati sudu je li Glavaš sposoban sudjelovati na sutrašnjoj sudskoj raspravi.

"Vještaci će tijekom dana biti upućeni u zatvorsku bolnicu i pismeno će se očitovati je li Glavaš raspravno sposoban", izjavio je.

Madunić je rekao da je jutros razgovarao sa sucem Horvatovićem i prenio mu Glavaševu želju da sutra nazoči nastavku suđenja, a takav je zahtjev, kaže, sudu uputio i u obliku pismenog podneska, izrazivši nadu da će se Glavašu dopustiti da nastavi nazočiti glavnoj raspravi.

"To Glavaš želi i nadam se da će tako i biti", rekao je Madunić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene