Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

'Čvrsta i stabilna'

Glavaš: U Osijeku 'koalicija' SDP-a i HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš koji je u četvrtak iz publike nazočio sjednici osječkoga Gradskog vijeća, izjavio je novinarima kako se došao vidjeti jesu li točne glasine da u gradu postoji koalicija SDP-a i HDZ-a, te ustvrdio kako se na žalost uvjerio da je ta koalicija u Osijeku čvrsta i stabilna.

U izjavi novinarima tijekom sjednice Vijeća, Glavaš je također ustvrdio da čelnici HDZ-a i SDP-a obmanjuju javnost, jer na gradskim i županijskim razinama rade "ispod žita", a na državnoj razini "prodaju jednu sasvim drugu priču".

Pročitajte i ovo Presuda Branimiru Glavašu - 4 Nakon presude za ratni zločin Stigao mu račun za nabijanje na ku*ac: Pogledajte koliku je kaznu dobio Glavaš Presuda Branimiru Glavašu - 1 Presuda za ratni zločin Obrazloženje presude Glavašu: "Uzeli smo u obzir da je izuzetno zaslužan za obranu grada"

Glavaša su novinari upitali da komentira dopis koji je na početku sjednice osiječkoga Gradskim vijećnicima podijelo vijećnik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik, u kojem Glavaša proziva za prijetnje i uvrede na njegovoj facebook stranici, a koje su, drži Pecnik, bile upućene svjedocima koji su svjedočili protiv Glavaša u sudskom postupku za ratne zločine te saborskom zastupniku srpske manjine Miloradu Pupovcu.

Glavaš je ustvrdio kako dopis nije vidio, a da je Pecnik do 2006. godine bio u štakorskoj rupi, a kada su Glavaša zatvorili izišao je iz rupe, te će se, dodao je, vrlo brzo vratiti u tu štakorsku rupu.

Na novinarski upit postoji li mogućnost koaliranja HDSSB-a i HDZ-a na nacionalnoj razini Glavaš je rekao kako je to u nadležnosti vodstva stranke, te da on nije "u vrhu stranke, i ne donosi odluke o tome".

Vrijeme će pokazati što će se događati. Predsjedništvo je nedavno zaključilo da HDSSB na izbore izlazi samostalno, i to je stav stranke koji je za sada na snazi, kazao je Glavaš.

Na novinarski upit što će odgovoriti stranačkim čelnicima ako ga budu pitali za savjet o mogućoj koaliciji s HDZ-om, Glavaš je ponovio kako je ovo za sada službeni stav stranke i "ne bi želio bitnije utjecati na promjenu stajališta stranačkog vodstva".

Smatra da je, nakon njegova izlaska iz zatvora, prošlo premalo vremena, da bi mogao procijeniti političku situaciju na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Novinari su zamolili i Pecnika da komentira 'kvalifikacije' koje mu je u svojoj izjavi uputio Branimir Glavaš, na što je Pecnik kazao da "svakojake budalaštine hohštaplera i šarlatana uopće ne želi komentirati". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene